Doyen Auto: op weg naar een ambitieuze digitale transformatie met iO 

Doyen Auto en blended agency iO sloegen de handen in elkaar om een nieuwe digitale architectuur te ontwikkelen.

Met het platform dat binnenkort gelanceerd wordt, legt Doyen Auto de eerste steen voor een digitale omgeving die hun merkensites zal huisvesten en onderling verbinden. 

Doyen Auto, een Europese distributeur van auto-onderdelen, heeft vorig jaar iO als digitale partner in de arm genomen om zijn online aanwezigheid, digitale klantbeleving en visibiliteit te optimaliseren. ​ 

Ecosyteem voor diverse groepen en doelen 

Het iO-agentschap, dat met meer dan 130 experts het grootste Drupal-team in de Benelux heeft, nam die uitdaging graag aan. Een toegewijd team van digitale strategen, UX-ontwerpers en ontwikkelaars zette de schouders onder een Drupal-gebaseerde architectuur. Die vormt de ruggengraat van een verbeterd en schaalbaar ecosysteem dat meerdere platformen integreert en onderling verbindt. 

Het corporate platform van het merk zal als eerste gelanceerd worden in april 2024. Het zal een gepersonaliseerde gebruikerservaring bieden aan potentiële klanten, klanten, journalisten en werkzoekenden. 

Digitale campagnes versterken marktpositie 

Het ecosysteem zal helpen om de nieuwe, uniforme merkidentiteit van de Doyen Auto-groep naar de doelmarkten uit te dragen en de zichtbaarheid te vergroten. Om de banden tussen Doyen Auto en haar doelgroepen verder aan te trekken, biedt iO de organisatie ook haar expertise op het gebied van digitale marketing aan: een toegewijd team neemt de always on-communicatie van Doyen Auto op zich - van strategie en contentcreatie tot community management tot het beheer van prestatiecampagnes en rapportage. 


Over iO

​iO is een blended agency. Wij brengen talent in marketing, technologie, content, strategie en creatie samen. Met ‘experience is everything’ als overtuiging helpen we onze klanten hun doelgroep een rijke en relevante merkbeleving te bieden. Zo konden we sterke merken als Audi, Brussels Airport, Efteling, Eneco, Fiberklaar en Worldline al helpen groeien.

iO werd opgericht in 2005 en opereert lokaal en internationaal in opdracht van bedrijven, organisaties en overheden vanuit onze verschillende campussen in België, Nederland, Zweden, Denemarken en Bulgarije. iodigital.com

 

Over Doyen Auto 

Doyen Auto maakt deel uit van Parts Holding Europe, een belangrijke speler in de automotive sector in Frankrijk, België, Luxemburg en Nederland. De groep is gespecialiseerd in de distributie van auto-onderdelen en merkonafhankelijke voertuigreparaties. Doyen Auto levert onderdelen en diensten aan professionals in de onafhankelijke aftermarket en streeft ernaar de schakel te zijn tussen de fabrikant en de eindconsument. doyen-auto.com

Media

Contact

Roel Van Aelst

Roel Van Aelst

Marketing & Communication Director, iO

Over iO

iO is een blended agency. Wij brengen talent in marketing, technologie, content, strategie en creatie samen. Met ‘experience is everything’ als overtuiging helpen we onze klanten hun doelgroep een rijke en relevante merkbeleving te bieden. Zo konden we sterke merken als Audi, Brussels Airport, Efteling, Eneco, Fiberklaar en Worldline al helpen groeien.

iO werd opgericht in 2005 en opereert lokaal en internationaal in opdracht van bedrijven, organisaties en overheden vanuit onze verschillende campussen in België, Nederland, Zweden, Denemarken en Bulgarije.