Techniek College Rotterdam en iO bouwen aan de toekomst van techniek

Rotterdam, 10 juni 2022 — Techniek College Rotterdam heeft end-to-end agency iO gekozen voor de bouw van een nieuw digital platform. Het doel: scholieren en professionals helpen bij de keuze voor een technische opleiding en bouwen aan het eigentijdse imago van techniek. Beide partijen verwachten een lancering rond begin juli.

iO wil van het nieuwe platform meer dan ‘slechts’ één van de vele touchpoints maken, maar een bepalend moment in de oriëntatiefase van elke (toekomstige) student. Zo combineert de website straks woord (verhalen van studenten, docenten en vakmensen) en beeld (herkenbare, visuele communicatie) om toekomstige studenten te helpen bij hun keuze. Het wordt, met andere woorden, makkelijker om de juiste opleiding te vinden, inspiratie op te doen, je aan te melden voor een opleiding of tijdig advies in te winnen.

Henrik Stevens, directeur van Techniek College Rotterdam:

“Wat we nu al kunnen zien van het voorlopige resultaat stemt ons meer dan tevreden. We staan voor een fris, digitaal concept dat studenten vertrouwen geeft in hun keuzes en ze in staat stelt om de toekomst van hèn te maken.”

Naast de belangrijke rol van informatievoorziening in de oriëntatiefase, wil Techniek College Rotterdam met het platform ook inzetten op het imago van techniek. Onder andere door samenwerkingen met innovatieve, regionale bedrijven rond thema’s zoals energietransitie, circulair bouwen, mobiliteit en cybersecurity, net als speciale aandacht voor de maatschappelijke relevantie van technische vakken.

Techniek College Rotterdam is dé mbo-opleider voor technische opleidingen in de regio Rotterdam en ook de grootste mbo-school voor technisch beroepsonderwijs in regio Rijnmond. Techniek College Rotterdam biedt opleidingen voor scholieren die op het punt staan om te gaan studeren, maar ook voor professionals in het bedrijfsleven die nieuwe, technische skills willen aanleren.


Media

iO - end-to-end agency - Let’s discover infinite opportunities together
Eén partner die u alles biedt, end-to-end. Ontdek samen oneindig veel mogelijkheden. Onze gids voor blijvende digitale relevantie.
www.iodigital.com

Contact

Roel Van Aelst

Roel Van Aelst

Marketing & Communication Director, iO

 

 

Over iO

iO is een blended agency. Wij brengen talent in marketing, technologie, content, strategie en creatie samen. Met ‘experience is everything’ als overtuiging helpen we onze klanten hun doelgroep een rijke en relevante merkbeleving te bieden. Zo konden we sterke merken als Audi, Brussels Airport, Efteling, Eneco, Fiberklaar en Worldline al helpen groeien.

iO werd opgericht in 2005 en opereert lokaal en internationaal in opdracht van bedrijven, organisaties en overheden vanuit onze verschillende campussen in België, Nederland, Zweden, Denemarken en Bulgarije.