Softwareontwikkelaars van Foreach voegen zich bij Intracto Group

Met de komst van het Antwerpse Foreach verwelkomt Intracto Group een snelgroeiend team van 40 technische experts.

Een nieuwe versterking voor Intracto Group. Foreach staat gekend voor de bouw van digitale platformen en software-applicaties op maat van de klant, die hen toelaten om hun bedrijfsactiviteiten efficiënter en digitaler te laten verlopen.

Voor Intracto Group is de overname van Foreach een volgende stap in de visie om verder te groeien als geïntegreerd full-servicebureau dat voor zijn klanten dé partner wil zijn die hen laat excelleren in de domeinen strategie, creatie, content, marketing en technologie.

Efficiëntie verhogen van bedrijven door software op maat te bouwen

“Bedrijfsprocessen en gegevensbeheer doeltreffender maken. Dat is eigenlijk onze core business”, zegt Jan Nuyens, CEO van Foreach. “Meestal bouwen we software op maat. Onze filosofie is dat kant-en-klare softwarepakketten zeker nuttig kunnen zijn, als ze 90% van het probleem oplossen. Als ze die norm niet halen, dan is het vaak gedoemd om te mislukken en kan je beter een oplossing op maat uitwerken.

Dat we kiezen voor Intracto Group kan je ook in dit kader zien. We willen graag nog meer betekenen voor onze klanten dan we vandaag al doen. We willen zo vrij en zo breed mogelijk kunnen adviseren. Dat kan dus de ene keer een bepaald pakket zijn, maar evengoed een oplossing op maat van de klant. En zeker bij dat laatste willen wij onze klanten en die van Intracto Group kunnen ondersteunen. Zo helpen we nog meer organisaties sterker worden in hun kernactiviteiten.”

In de klantenportfolio van Foreach zit onder andere De Tijd, Vinci Energies, Standaard Uitgeverij en Tablebooker.

Enorme versterking op het gebied van Java-technologie

Pieter Janssens, CEO Intracto Group: "We zijn verheugd om het team van Foreach toe te voegen aan Intracto Group. Het team en bijvoorbeeld hun kennis in Java-technologie betekent voor ons een grote meerwaarde.

Overnames doen we altijd heel gericht. Bij Foreach is dat niet anders. Ze zijn ongelooflijk sterk in het bedenken van oplossingen voor bedrijfskritische processen. In ons advies aan klanten staan we garant voor een vrije keuze qua softwaretechnologie. Of het nu een vast pakket is of software development op maat. We willen klanten niet in een hoekje duwen, maar wel voor elk probleem paraat staan met de beste oplossing.”

Campus Antwerpen groeit en bloeit

De campus in Antwerpen is ondertussen een ongelooflijke smeltkroes van talent geworden. Bijna 200 digitale experts vinden hun weg terug naar kantoor en de kruisbestuivingen van kennis en projecten is ongezien. Zo staan er bij Intracto Group alleen al voor de campus in Antwerpen nog 22 vacatures open en digitaal talent blijft er dan ook meer dan welkom.

Over iO

iO is een blended agency. Wij brengen talent in marketing, technologie, content, strategie en creatie samen. Met ‘experience is everything’ als overtuiging helpen we onze klanten hun doelgroep een rijke en relevante merkbeleving te bieden. Zo konden we sterke merken als Audi, Brussels Airport, Efteling, Eneco, Fiberklaar en Worldline al helpen groeien.

iO werd opgericht in 2005 en opereert lokaal en internationaal in opdracht van bedrijven, organisaties en overheden vanuit onze verschillende campussen in België, Nederland, Zweden, Denemarken en Bulgarije.