Saniweb en iO herlanceren beste sanitair webshop van Nederland

Eindhoven, 5 september ​ 2022 — Saniweb, sinds 2009 de grootste online speler in de sanitaire wereld in Nederland en België, heeft samen met end-to-end agency iO de webshop vernieuwd. Daarmee wil de webwinkel het stijgende aantal mobiele gebruikers beter van dienst zijn.

Nieuwe uitstraling, dezelfde sterke functionaliteiten

Saniweb werd dit jaar voor de tweede keer op een rij verkozen tot beste online winkel in de categorie ‘Keuken en Badkamer’ van de Shopping Awards. Toch wil het bedrijf de lat hoger blijven leggen door de customer experience op de website te verbeteren, het design aantrekkelijker te maken, en gebruikers een persoonlijkere aanpak te bieden. Daarnaast moest de nieuwe webshop sneller werken — en dus beter ranken in zoekmachines — en cross- en upselling stimuleren.

de nieuwe webshop van Saniweb
de nieuwe webshop van Saniweb

Tijdens het project werkten de teams van iO en Saniweb intensief samen. Een vast projectteam, van UX tot aan development, zorgde voor de nodige efficiëntie en flexibiliteit, waardoor de vernieuwde Adobe Commerce webshop binnen vier maanden is gelanceerd. Dat gebeurt binnen een langere samenwerking: Saniweb en iO werken immers al sinds 2013 samen, en ook in de toekomst blijven ze samen de webshop verder optimaliseren.

Kevin Govers, Manager Webshop Saniweb, over de samenwerking met iO:

“We hebben als één team samengewerkt en door de juiste projectaanpak is het ons gelukt om de webshop in korte tijd van een volledig nieuwe uitstraling te voorzien.”

Over Saniweb

Saniweb is de winkel waar je, thuis vanaf de bank, online terecht kan voor het kopen van een complete badkamer, tegels of sanitair. Met 19 specialisten die 7 dagen per week bereikbaar zijn om je te helpen. Sinds 2009 is Saniweb uitgegroeid tot de grootste online speler in de sanitairwereld met het grootste assortiment badkamerproducten van Nederland en België.

Over iO

iO is een groeiend team van experts, dat end-to-end diensten levert voor communicatie en digitale transformatie. Groot denkend, lokaal werkend. Vanuit strategie, creatie en content, marketing, en technologie werkt iO samen met klanten om hun merk te versterken, digitale systemen te verbeteren, en toekomstbestendig verder te groeien.


Media

Contact

Roel Van Aelst

Roel Van Aelst

Marketing & Communication Director, iO

iO - end-to-end agency - Let’s discover infinite opportunities together
Eén partner die u alles biedt, end-to-end. Ontdek samen oneindig veel mogelijkheden. Onze gids voor blijvende digitale relevantie.
www.iodigital.com

Over iO

iO is een blended agency. Wij brengen talent in marketing, technologie, content, strategie en creatie samen. Met ‘experience is everything’ als overtuiging helpen we onze klanten hun doelgroep een rijke en relevante merkbeleving te bieden. Zo konden we sterke merken als Audi, Brussels Airport, Efteling, Eneco, Fiberklaar en Worldline al helpen groeien.

iO werd opgericht in 2005 en opereert lokaal en internationaal in opdracht van bedrijven, organisaties en overheden vanuit onze verschillende campussen in België, Nederland, Zweden, Denemarken en Bulgarije.