Sam De Win (ex-Prophets) wordt Executive Creative Director voor iO Belgium

Herentals, 7 juli 2022 — End-to-end agency iO stelt Creative Director Sam De Win aan als Executive Creative Director voor iO Belgium, waar vier Belgische iO-campussen onder vallen. Zo wil iO haar Belgische campussen een creatieve boost geven onder de hoede van een vertrouwd, intern gezicht.

Na een langdurige groeifase – waarin meer dan 30 bedrijven werden overgenomen en nu de iO-vlag voeren – staat iO vandaag voor een indrukwekkende structuur en expertise in strategie, creatie, marketing en technologie. Hierbij werd er hard gewerkt aan gerichte acquisities en het juiste talent om de 12 campussen, verspreid over België, Nederland, Zweden en Bulgarije, te bevolken. Maar, ook de creatieve ambities zijn groot. 

Voor de Belgische iO campussen te Antwerpen, Brussel, Gent en Herentals werd daarom Sam De Win aangesteld als Executive Creative Director. Sam vervulde sinds eind 2017 de rol van Creative Director bij Prophets (en vandaag iO), en beschikt over een goedgevulde prijzenkast met nationale (Creative Belgium, BOA, BOCA, Mixx) en internationale (Cannes Lions, LIA, OneShow, NY Festivals, Eurobest, Effie, Epica) awards. 

Sam De Win, Executive Creative Director iO Belgium
Sam De Win, Executive Creative Director iO Belgium

Sam De Win: ‘Enorm creatief potentieel’

“Ik ben Pieter Janssens zeer dankbaar dat hij mij deze kans wil geven. iO beschikt over een enorm potentieel op creatief vlak, aan mij om dit eruit te halen. De verschillende campussen zullen ook een eigen Creative Director krijgen, waarvoor we nog een aantal mensen zullen aantrekken. Eén naam ligt al vast: iemand met wie ik al langer wil samenwerken. Helaas mag ik nog niet verklappen wie”. 

CEO Pieter Janssens: ‘Creatieve focus als next step’

Ook CEO Pieter Janssens gelooft dat een verhoogde focus op creativiteit de logische next step is voor het agency:

“Voor een perfecte match zorgen tussen ons technologische en creatieve DNA, dat is de rol die ik Sam heb voorgesteld. Hij heeft dit al eens gepresteerd bij Prophets en het bureau een eigen creatief gezicht gegeven, ik ben ervan overtuigd dat hij dat ook voor iO zal doen.”  ​ 

Over iO

iO is een groeiend team van experts, dat end-to-end diensten levert voor communicatie en digitale transformatie. Groot denkend, lokaal werkend. Vanuit strategie, creatie en content, marketing, en technologie werkt iO samen met klanten om hun merk te versterken, digitale systemen te verbeteren, en toekomstbestendig verder te groeien.


Media

Sam De Win, Executive Creative Director iO Belgium
Sam De Win, Executive Creative Director iO Belgium

Contact

Roel Van Aelst

Roel Van Aelst

Marketing & Communication Director, iO

iO - end-to-end agency - Let’s discover infinite opportunities together
Eén partner die u alles biedt, end-to-end. Ontdek samen oneindig veel mogelijkheden. Onze gids voor blijvende digitale relevantie.
www.iodigital.com

 

 

Over iO

iO is een blended agency. Wij brengen talent in marketing, technologie, content, strategie en creatie samen. Met ‘experience is everything’ als overtuiging helpen we onze klanten hun doelgroep een rijke en relevante merkbeleving te bieden. Zo konden we sterke merken als Audi, Brussels Airport, Efteling, Eneco, Fiberklaar en Worldline al helpen groeien.

iO werd opgericht in 2005 en opereert lokaal en internationaal in opdracht van bedrijven, organisaties en overheden vanuit onze verschillende campussen in België, Nederland, Zweden, Denemarken en Bulgarije.