Plopsa en iO bundelen de krachten voor een magische digitale beleving 

Nieuw digitaal ecosysteem wil verwachtingen van bezoekers en gasten overtreffen.

Plopsa, het merk dat jong en oud in zijn thema- en waterparken de tijd van hun leven geeft, heeft onlangs iO, een toonaangevend agentschap op het gebied van technologie, data en marketing, als strategische partner gekozen. Samen zullen ze een nieuw digitaal ecosysteem creëren dat alle Plopsa-bezoekers een onvergetelijke ervaring biedt. 

Het is geen geheim meer dat Plopsa steeds meer inzet op beleving. Om deze beleving ook digitaal te verrijken voor de 3,5 miljoen bezoekers per jaar, heeft Plopsa iO gekozen als langetermijnpartner. Onder het motto ‘Experience is everythingontwerpt iO immers ervaringen die door het hele ecosysteem voelbaar zijn en overtuigen om voor een merk te kiezen. 

Tom Van Mierlo, Strategy Director bij iO: ​
“Plopsa is de afgelopen 25 jaar uitgegroeid tot een marktleider in de recreatiesector. We zijn vereerd om dit sterke merk nu te ondersteunen bij het verwezenlijken van hun digitale ambities. Onze teams zetten hun expertise in strategie, technologie, data en marketing graag in om Plopsa’s ecosysteem toekomstbestendig te versterken en te vernieuwen.” 

De beleving start thuis 

Plopsa en iO willen fans van de Plopsa-parken en accommodaties lang voor hun bezoek voorpret laten beleven, dus ook als ze naar informatie zoeken en hun bezoek of verblijf reserveren op hun computer of smartphone. ​ ​ ​ 

Daartoe zetten ze eerst een nieuw, toegankelijk en open Plopsa.com-platform op. Dat brengt cruciale content, bestelwidgets en data van de verschillende thema- & waterparken en accommodaties samen. 

Een uitzonderlijke themaparkervaring 

In een tweede fase worden alle functies, apps, microservices en onlinesystemen volledig op het nieuwe platform geïntegreerd. Het nieuwe Plopsa-platform is immers de kern van een ecosysteem dat bezoekers vanaf de eerste klik in rollercoastervaart naar een fijne klantbeleving brengt. Welke digitale en strategische ontwikkelingen er binnen de Plopsa-groep ook gebeuren om het bezoekers en gasten naar de zin te maken, iO zorgt ervoor dat het platform er een uitzonderlijke experience van maakt. ​ 

Daarom ook zet iO - naast technologische en data-expertise - zijn strategische en marketingkennis in om een digitale strategie voor de toekomst uit te stippelen. Samen zullen ze het online digitale platform uitbreiden tot een ecosysteem met services, tools en apps die bezoekers een buitengewone klantervaring bieden. Bovendien werkt iO samen met Plopsa aan een B2B-strategie om de groep verder te laten groeien en hun merk te versterken. 

Xavier Verellen, Head of Commercial bij Plopsa:

“Onze ambitie is om Plopsa als toonaangevend Europees belevingsmerk te positioneren, waarbij we bewust inzetten op het bieden van een complete en onvergetelijke ervaring aan onze bezoekers. De digitale beleving is hierin onmisbaar, en de samenwerking met iO stelt ons in staat om deze digitale dimensie te verwezenlijken en te versterken.” ​  

Samen op weg naar de toekomst 

De teams van Plopsa en iO zijn sprintgewijs aan de slag gegaan om de eerste fase van het ambitieuze project tegen begin 2025 af te ronden. Bezoekers kunnen zich verheugen op een magische digitale wereld waarin de waarden van iO en Plopsa samenkomen. 


Over iO

​iO is een blended agency. Wij brengen talent in marketing, technologie, content, strategie en creatie samen. Met ‘experience is everything’ als overtuiging helpen we onze klanten hun doelgroep een rijke en relevante merkbeleving te bieden. Zo konden we sterke merken als Audi, Brussels Airport, Efteling, Eneco, Fiberklaar en Worldline al helpen groeien.

iO werd opgericht in 2005 en opereert lokaal en internationaal in opdracht van bedrijven, organisaties en overheden vanuit onze verschillende campussen in België, Nederland, Zweden, Denemarken en Bulgarije. iodigital.com

 

Over Plopsa 

Plopsa, de themaparkendivisie binnen Studio 100, heeft momenteel 8 parken in zijn portefeuille. De Plopsa-parken combineren de magie van onder meer de Studio 100-figuren met het plezier van vele topattracties in een unieke, gethematiseerde omgeving. Samen zijn de parken goed voor meer dan 3.5 miljoen bezoekers per jaar. Het gros van de activiteiten is gesitueerd in België met 2 outdoorparken; Plopsaland De Panne en Plopsa Coo, de overdekte themaparken Plopsa Indoor Hasselt en Plopsa Station Antwerp en de gethematiseerde waterpretparken Plopsaqua De Panne en Plopsaqua Landen-Hannuit. Naast de thema- en waterparken biedt Plopsa ook overnachtingsmogelijkheden aan in het Plopsa Hotel met 117 kamers en Plopsa Village met 55 villa’s en 24 chalets. ​ Ook internationaal is de Plopsa Group actief. Zo beheert het bedrijf het indoorpark Plopsa Indoor Coevorden in Nederland en het Duitse themapark Holiday Park. ​ 

Media

Contact

Roel Van Aelst

Roel Van Aelst

Marketing & Communication Director, iO

Over iO

iO is een blended agency. Wij brengen talent in marketing, technologie, content, strategie en creatie samen. Met ‘experience is everything’ als overtuiging helpen we onze klanten hun doelgroep een rijke en relevante merkbeleving te bieden. Zo konden we sterke merken als Audi, Brussels Airport, Efteling, Eneco, Fiberklaar en Worldline al helpen groeien.

iO werd opgericht in 2005 en opereert lokaal en internationaal in opdracht van bedrijven, organisaties en overheden vanuit onze verschillende campussen in België, Nederland, Zweden, Denemarken en Bulgarije.