Met design directors Astrid Vanwolleghem en Benjamin Martijn zet iO voluit in op creativiteit

Nieuwe designaanwinsten geven Campus Antwerpen een extra boost

Antwerpen, 26 oktober – iO rolt de rode loper uit voor Astrid Vanwolleghem en Benjamin Martijn: met hun respectievelijk vijfentwintig en twintig jaar ervaring als grafisch designer komen ze de serviceline Content & Creatie op Campus Antwerpen versterken.

Astrid Vanwolleghem (links), Benjamin Martijn (rechts)
Astrid Vanwolleghem (links), Benjamin Martijn (rechts)

Astrid startte in 1998 als grafisch vormgever bij agency LUON (nu onderdeel van iO), twee jaar later ging ze aan de slag bij Kunstmaan (nu onderdeel van Accenture Song) in Leuven. Daar klom ze gestaag op tot Head of Design, en in die hoedanigheid begeleidde ze haar team tijdens vele honderden projecten voor de meest uiteenlopende klanten.

Na twee kortere periodes als design director bij Absoluut/Bridgeneers en Emakina kiest Astrid nu voor iO. En die keuze is niet alléén ingegeven door de spannende mix van klanten en de gedreven end-to-end aanpak, maar ook – en vooral – voor de mensen die er vandaag al werken.

“Ik had vooraf even gepolst bij een paar iO’ers met wie ik de voorbije jaren al samenwerkte – mensen met het hart op de juiste plaats en een mindset die ook de mijne is. Hun visie en ideeën over iO correspondeerden met het beeld dat ik ervan had: een jong maar ambitieus bedrijf dat recht in z’n schoenen staat. Een agency dat het best mogelijke werk voor zijn klanten wil leveren, maar dat er ook voor zorgt dat het hele plaatje klopt. En dat zorg draagt voor zijn mensen. Je kiest per slot niet zomaar voor werk, maar voor een hele cultuur. En op dat vlak klikt het nu al.”

 Astrid omschrijft haar vak verder graag als “het vinden van de manier om een merk voor zichzelf te laten spreken.” Voor haar is design tegelijk “een uitgebreide toolbox waarmee je informatie zo slim mogelijk kunt ordenen – lees: visueel zo aantrekkelijk mogelijk maakt, zodat mensen de boodschappen van je klanten onthouden.”

En die insteek sluit dan weer naadloos aan op die van design director Benjamin Martijn, die onlangs zijn twee decennia durende freelancebestaan inruilde voor een vaste plek bij iO Campus Antwerpen.

“Design is geen vernislaag, maar datgene waarmee je een product zo aanscherpt dat het effectief wérkt voor de eindgebruiker,” aldus Benjamin. “Ik zou graag zien dat iO ook op creatief vlak nog meer een referentie wordt, en dat klanten ons aanspreken voor ál hun designprojecten, van print en out of home tot digitaal.”

Wim De Laet, service line director Content & Creatie voor Campus Antwerpen, ziet deze dubbele aanwinst als een duidelijk signaal:

“Ik ben heel blij dat dit tweetal voor onze campus heeft gekozen. Met haar lange staat van dienst bij creatieve agencies brengt Astrid bakken ervaring mee naar Antwerpen, en samen met Benjamin zal ze ervoor zorgen dat onze relatief jonge designploeg snel grote stappen kan zetten. Dat heet: fel inzetten op creativiteit, zodat onze toekomst verzekerd is.”

Over iO

iO is een groeiend team van experts, dat end-to-end diensten levert voor communicatie en digitale transformatie. Groot denkend, lokaal werkend. Vanuit strategie, creatie en content, marketing, en technologie werkt iO samen met klanten om hun merk te versterken, digitale systemen te verbeteren, en toekomstbestendig verder te groeien.

Media

Astrid Vanwolleghem (links), Benjamin Martijn (rechts)

Contact

Roel Van Aelst

Roel Van Aelst

Marketing & Communication Director, iO

 

Over iO

iO is een blended agency. Wij brengen talent in marketing, technologie, content, strategie en creatie samen. Met ‘experience is everything’ als overtuiging helpen we onze klanten hun doelgroep een rijke en relevante merkbeleving te bieden. Zo konden we sterke merken als Audi, Brussels Airport, Efteling, Eneco, Fiberklaar en Worldline al helpen groeien.

iO werd opgericht in 2005 en opereert lokaal en internationaal in opdracht van bedrijven, organisaties en overheden vanuit onze verschillende campussen in België, Nederland, Zweden, Denemarken en Bulgarije.