Maan ster op de merci Nationale Bedankdag

iO bouwde een 360° campagne rondom 21 september – Nationale Bedankdag – met als campagnethema: ‘Wie bedank jij vandaag?’

Amsterdam, 23 september – iO Campus Amsterdam heeft voor chocolademerk merci de 360º campagne ‘Wie bedank jij vandaag?’ ontwikkeld. In het kader daarvan vond tussen 16 en 21 september de ‘Nationale Bedankdag on Tour’ plaats. Met een customized merci-truck werden o.a. de steden Rotterdam, Den Haag, Eindhoven en Den Bosch aangedaan om in Utrecht te eindigen met een optreden en meet & greet van en met zangeres Maan. 

De Nationale Bedankdag on Tour, meet & greet van en met zangeres Maan
De Nationale Bedankdag on Tour, meet & greet van en met zangeres Maan

360° campagne - Wie bedank jij vandaag?

Je buurman heeft jouw labradoodle uitgelaten. Je collega geeft je een opbeurende peptalk voor die loeispannende presentatie. Het zijn die kleine momenten, die we maar al te vaak als vanzelfsprekend beschouwen. Eigenlijk best wel jammer, want wat is er nou leuker dan een welgemeend bedankje geven of krijgen? Het is de hoogste tijd, dat we onze waardering vaker laten blijken, aldus marktleider in het gifting & sharing-segment merci. iO bouwde een 360° campagne rondom 21 september – Nationale Bedankdag – met als campagnethema: ‘Wie bedank jij vandaag?’.

Om het alledaagse bedankmoment op een festivalachtige manier aan te jagen is dit jaar in samenwerking met De Bruijn PR en activatie- en evenementbureau Raúl&Rigel de Nationale Bedankdag on Tour georganiseerd, waarbij zeven Nederlandse steden in vijf dagen tijd met een speciale Merci-promotietruck zijn bezocht. Naast de tour zelf, is de Nationale Bedankdag gepromoot op TV, radio (w.o. Sky Radio: sponsoring Sky Top 5 over 9) PR, lokale media met influencers en een uitgebreide onlinecampagne. 

De Nationale Bedankdag on Tour is de kick-off van de verdere ontwikkeling van een bedankcultuur in Nederland. In de loop van het jaar zal het campagnethema regelmatig terugkeren om alledaagse bedankmomentjes te stimuleren.

 


Over Storck
The internationally operating Storck Group is one of the biggest companies in the global chocolate and confectionery market. Every day more than 7,000 employees put all their skills and passion into the task of making the world a little bit sweeter. Brand portfolio in The Netherlands: merci, Werther’s Original, Toffifee and Knoppers.

Over iO
iO is een groeiend team van experts, dat end-to-end diensten levert voor communicatie en digitale transformatie. Groot denkend, lokaal werkend. Vanuit strategie, creatie en content, marketing, en technologie werkt iO samen met klanten om hun merk te versterken, digitale systemen te verbeteren, en toekomstbestendig verder te groeien.

Contact

Roel Van Aelst

Roel Van Aelst

Marketing & Communication Director, iO

Charles Borremans

Charles Borremans

Lead Communications (Campus Amsterdam), iO

Over iO

iO is een blended agency. Wij brengen talent in marketing, technologie, content, strategie en creatie samen. Met ‘experience is everything’ als overtuiging helpen we onze klanten hun doelgroep een rijke en relevante merkbeleving te bieden. Zo konden we sterke merken als Audi, Brussels Airport, Efteling, Eneco, Fiberklaar en Worldline al helpen groeien.

iO werd opgericht in 2005 en opereert lokaal en internationaal in opdracht van bedrijven, organisaties en overheden vanuit onze verschillende campussen in België, Nederland, Zweden, Denemarken en Bulgarije.