Kurkdroog, iO en Manna Foods gaan viraal

‘Welk gerecht mogen ze volgens jou verbieden?’ ‘Waar staat de toren van spaghetti?’ Waarom is ketchup rood?’

​​Antwerpen, 14 november — Hoog bezoek in Antwerpen, waar nietsvermoedende passanten op de Ossenmarkt; Wilde Zee en Park Spoor Noord hun culinaire kennis getest zagen door de influencers van Kurkdroog – uiteraard met een flinke knipoog. De bekende grappenmakers deden dit niet alleen, maar werden bijgestaan door sauzengigant Manna Sauzen en de creatives van end-to-end agency iO. En de resultaten? Die gaan intussen viraal op sociale media.

‘Welk gerecht mogen ze volgens jou verbieden?’ ‘Waar staat de toren van spaghetti?’ Waarom is ketchup rood?’ Voorbijgangers van alle leeftijden waren duidelijk even van slag door de plotse, absurde vragen van Kurkdroog-gezichten Angel en Toon. Zoals het de kenmerkende Kurkdroog-formule betaamt, volgen er verrassende antwoorden – gretig gesmaakt op o.a. Facebook, Instagram, YouTube, Snapchat en TikTok. 

Als setting voor het Kurkdroog-vragenvuur zorgde Manna – bekend van haar bolognaisesaus, mayonaise en van vele andere sauzen – voor een foodtruck waar kandidaten terecht konden voor (al dan niet vegetarische) spaghetti bolognaise met één van Manna’s sauzen. Een goed antwoord? Dan was het etenstijd, mét saus erover.

Het Kurkdroog-publiek kan de samenwerking met Manna Sauzen dus zeker smaken. De digitale specialisten van iO namen ondertussen de volledige uitwerking voor hun rekening. Naast het concept, uitwerking, productie van de ​ draaidagen en nabewerking, zette het iO-contentteam ook haar schouders onder de online marketing van de video’s.

Anneleen Dewilde, marketing manager bij Manna Sauzen, kijkt met een goed gevoel terug op de samenwerking met Kurkdroog en het daaropvolgende succes op sociale media.

"De experts van iO hebben de chemie tussen Manna en Kurkdroog goed in beeld gebracht en onze online community iets moois bezorgd. Het succes op sociale media is daar het bewijs van."

Over Manna Foods

Manna Sauzen werd opgericht in 1935 en produceert sindsdien een bekend assortiment smaakvolle koude en warme sauzen. Dit als gemotiveerd familiebedrijf met een sterke focus op snelle service met de nodige flexibiliteit. Op het vlak van virale marketing is Manna trouwens niet aan haar proefstuk toe. Zo zat het bedrijf in 2016 mee achter het bekende ​ SOS Piet-blunderfilmpje en de ‘gehackte’ covervideo van het nummer ‘Waddistjom’ door Van Echelpoel. 

Over iO

iO is een groeiend team van experts, dat end-to-end diensten levert voor communicatie en digitale transformatie. Groot denkend, lokaal werkend. Vanuit strategie, creatie en content, marketing, en technologie werkt iO samen met klanten om hun merk te versterken, digitale systemen te verbeteren, en toekomstbestendig verder te groeien.

Media

 

Contact

Roel Van Aelst

Roel Van Aelst

Marketing & Communication Director, iO

 

Over iO

iO is een blended agency. Wij brengen talent in marketing, technologie, content, strategie en creatie samen. Met ‘experience is everything’ als overtuiging helpen we onze klanten hun doelgroep een rijke en relevante merkbeleving te bieden. Zo konden we sterke merken als Audi, Brussels Airport, Efteling, Eneco, Fiberklaar en Worldline al helpen groeien.

iO werd opgericht in 2005 en opereert lokaal en internationaal in opdracht van bedrijven, organisaties en overheden vanuit onze verschillende campussen in België, Nederland, Zweden, Denemarken en Bulgarije.