KNMI kiest iO als partner voor de toekomst

​​Rotterdam, 26 april 2022 — iO en het Koninklijk Nederlands Meteorologisch Instituut (KNMI) slaan de handen in elkaar voor het beheer, optimalisatie en doorontwikkeling van KNMI.nl en de verschillende klantenportalen van het instituut.

Een tweeledige samenwerking dus, en dat (minstens) tot 2024. Enerzijds bouwen iO en het KNMI samen aan een toekomstbestendig klantenportaal om gebruikers makkelijker weersinformatie en relevante data te brengen. Anderzijds wil iO als nieuwe partner het engagement met het merk en de producten verder laten groeien, door de datagedreven doorontwikkeling van KNMI.nl als visitekaartje van de organisatie.

​​Wesley Nuijens, projectmanager bij het KNMI in De Bilt:

“We kijken ernaar uit om ons te verbinden aan een impactvolle partner als iO. Samen maken we van het KNMI dé plaats om meteorologische en seismologische kennis en data te delen, gesteund door moderne technologie met o.a. heldere waarschuwingen op maat van de specifieke doelgroepen.”

Sinds de oprichting in 1854 adviseert en waarschuwt het KNMI de samenleving om risico's op het gebied van weer, klimaat en seismologie terug te dringen en zo schade en letsel te beperken. Dankzij hoogwaardige kennis en technologie en een uitgebreid meetnetwerk draagt het KNMI bij aan de veiligheid, bereikbaarheid, leefbaarheid en welvaart van Nederland.


Media

Contact

Roel Van Aelst

Roel Van Aelst

Marketing & Communication Director, iO

Infinite Opportunities | iO
Eén partner die u alles biedt, end-to-end. Ontdek samen oneindig veel mogelijkheden. Onze gids voor blijvende digitale relevantie.
www.iodigital.com

 

Over iO

iO is een blended agency. Wij brengen talent in marketing, technologie, content, strategie en creatie samen. Met ‘experience is everything’ als overtuiging helpen we onze klanten hun doelgroep een rijke en relevante merkbeleving te bieden. Zo konden we sterke merken als Audi, Brussels Airport, Efteling, Eneco, Fiberklaar en Worldline al helpen groeien.

iO werd opgericht in 2005 en opereert lokaal en internationaal in opdracht van bedrijven, organisaties en overheden vanuit onze verschillende campussen in België, Nederland, Zweden, Denemarken en Bulgarije.