Italiaans speelgoedmerk Clementoni kiest voor iO

Het Italiaanse speelgoedmerk Clementoni gaat aan de slag met iO (Campus Amsterdam). Doel is om samen de zichtbaarheid van het assortiment op online marketplaces te verbeteren.

Amsterdam, 2 oktober - De opdracht van Clementoni is duidelijk: verbetering van de digitale content aan de hand van een uitgebreid zoekwoordenonderzoek; het uitdenken van een advertising-strategie; campagnes opzetten en op basis van data optimaliseren.

De focus van de samenwerking tussen Clementoni en iO zal liggen op bol.com en dan met name op drie speelgoedsegmenten: Baby Clementoni, Onderwijs, en Wetenschap & Spel. Bovendien zijn er gesprekken gaande om de activiteiten ook uit te breiden naar de verschillende Europese markten op Amazon.

Jorge Braun, Business Development Manager Marketplaces bij iO, legt uit hoe de samenwerking tot stand kwam:

“Clementoni was op zoek naar een lokaal verankerde partner met uitgebreide kennis van content, campagnebeheer, en marketplaces. Als bol.com Gold Partner is iO een vanzelfsprekende keuze.”

Hernieuwde focus op Nederlandse markt

In de afgelopen jaren had Clementoni minder focus op de Nederlandse markt. Daar wil het Italiaanse speelgoedmerk echter verandering in brengen door in zee te gaan met iO. En door de aanstelling van de nieuwe Marketing & Sales Manager Nederland, Anouk Hendriks, die over de samenwerking met iO zegt:

"Ik ben erg blij dat we onze krachten hebben gebundeld en dat het ervaren content-team van iO de content van Clementoni op marktplaatsen verder helpt te optimaliseren. Dankzij het enthousiaste team en de fijne samenwerking ervaren we sinds dag 1 een positieve verbetering.”

Over Clementoni

Clementoni is een Italiaans bedrijf, dat sinds 1963 educatief speelgoed produceert. Zo wil het bedrijf kinderen op een leuke manier laten leren en hen ondersteunen in de taal die ze het beste begrijpen en die voor hen heel natuurlijk is: spelen.

Over iO

iO is een groeiend team van experts, dat end-to-end diensten levert voor communicatie en digitale transformatie. Groot denkend, lokaal werkend. Vanuit strategie, creatie en content, marketing, en technologie werkt iO samen met klanten om hun merk te versterken, digitale systemen te verbeteren, en toekomstbestendig verder te groeien.

Media

Clementoni
Clementoni

Contact

Roel Van Aelst

Roel Van Aelst

Marketing & Communication Director, iO

 

Over iO

iO is een blended agency. Wij brengen talent in marketing, technologie, content, strategie en creatie samen. Met ‘experience is everything’ als overtuiging helpen we onze klanten hun doelgroep een rijke en relevante merkbeleving te bieden. Zo konden we sterke merken als Audi, Brussels Airport, Efteling, Eneco, Fiberklaar en Worldline al helpen groeien.

iO werd opgericht in 2005 en opereert lokaal en internationaal in opdracht van bedrijven, organisaties en overheden vanuit onze verschillende campussen in België, Nederland, Zweden, Denemarken en Bulgarije.