iO start 2022 met 45 nieuwe collega’s

Een groeiend fullserviceteam van talenten dat zijn klanten helpt met hun strategie, content, creatie, marketing en technologie.

Antwerpen/Herentals, 9 februari 2022 - Bij iO hebben ze aan enthousiaste sollicitanten geen gebrek. Het marketingagentschap wierf begin dit jaar al meteen 45 nieuwe talenten aan in de hele Benelux. Opvallend: in Antwerpen ruilen een aantal senior profielen jobs bij gevestigde bureaus als Propaganda en BBDO voor deze new kid on the block. Wat maakt een job bij iO zo aantrekkelijk? “De markt is op zoek naar bedrijven die talent weten te bundelen. En dat biedt iO.”

Een groeiend fullserviceteam van talenten dat zijn klanten helpt met hun strategie, content, creatie, marketing en technologie: dat is iO. Doel: bedrijven helpen met hun communicatie en digitale transformatie om competitief in de markt te staan. En dat is een boodschap die aanslaat, zo blijkt uit een recente golf van aanwervingen in een sector waarin talent vaak moeizaam binnen druppelt.

Volgens thought leader en iO strategic partner Steven Van Belleghem heeft dat alles te maken met een veranderende markt: “Zowel de uitdagingen als de opportuniteiten zijn toegenomen voor bedrijven. De markt vraagt om een partner die kan helpen bij strategie en data-analyse, maar die evengoed het creatieve luik aankan. Een agentschap dat al die talenten weet te bundelen, beantwoordt perfect die behoefte.”

Jaren ervaring erbij op iO Campus Antwerpen

Dat blijft ook bij potentiële werknemers niet onopgemerkt. Op de campus in Antwerpen alleen al komen er vier senior profielen bij, die zich maar wat graag achter dit nieuwe verhaal scharen. Zo verruilt Ruth Nys een job bij Propaganda voor een nieuwe positie als Strategy Director Content en verlaat Stephanie Katic BBDO om als Account Director aan de slag te gaan. Daarnaast vervoegen ook Denisa Nica (ex-P&G Global/Bisnode, Deloitte Digital) en Dries Steyaert (Client Service Director, Duke & Grace) het Strategy-team, respectievelijk als Service & Experience Designer en Business Lead.

Over de vraag waarom ze voor iO koos, hoeft Ruth Nys geen twee keer na te denken: “Ik geloof in de kracht van contentmarketing. En wanneer je premium content kan samenbrengen met innoverende technologie, dan hoor ik muziek! iO is voor mij de perfecte voedingsbodem om die opportuniteiten mee te helpen ontwikkelen. De schaalgrootte en de aanwezige expertise maken dat we fantastische 360° projecten kunnen doen klinken tot in de metaverse.”

Ruth Nys, Strategy Director Content - iO Campus Antwerpen
Ruth Nys, Strategy Director Content - iO Campus Antwerpen

En ook Stephanie Katic heeft zin om te knallen als Account Director: “In mijn functie zal ik het accountteam ondersteunen, zodat ze kunnen groeien. Daarnaast ga ik natuurlijk de vinger aan de pols houden bij onze klanten: begrijpen wat hun uitdagingen zijn en opportuniteiten spotten, zodat dat we morgen meer kunnen doen dan vandaag. En dan vooral: zorgen dat we onze creatieve skills beter kunnen botvieren – die hebben we namelijk zát bij Campus Antwerpen, maar we kunnen ze nog niet overal inzetten. Ik kijk er daarnaast ook naar uit om vaak op de campus te zijn. En dat gaat lukken, want ik woon op amper tien minuten.”

Eindeloze mogelijkheden voor talentontwikkeling

iO staat symbool voor Infinite Opportunities, en die belofte maakt het bedrijf ook waar. Op elke campus verwelkomt iO nieuwsgierige mensen die houden van digital en marketing – en die willen meewerken aan projecten waarop ze zelf trots kunnen zijn. 

iO wil een broedplek zijn voor talentontwikkeling, waar collega’s elke dag van elkaar kunnen bijleren: iedereen werkt in zelfsturende, multidisciplinaire teams waarbinnen kennisdeling centraal staat. Daarnaast is ook het dichtbij-huis aspect een troef: met 12 campussen in heel Noord-Europa is er altijd een opportuniteit voor wie een klik voelt met het iO-verhaal. En voorlopig is er op elke campus nog ruimte zat: dit jaar alleen al zoekt iO nog 300 nieuwe talenten.


_________________________

Media

 

Contact

Roel Van Aelst

Roel Van Aelst

Marketing & Communication Director, iO

 

Over iO

iO is een blended agency. Wij brengen talent in marketing, technologie, content, strategie en creatie samen. Met ‘experience is everything’ als overtuiging helpen we onze klanten hun doelgroep een rijke en relevante merkbeleving te bieden. Zo konden we sterke merken als Audi, Brussels Airport, Efteling, Eneco, Fiberklaar en Worldline al helpen groeien.

iO werd opgericht in 2005 en opereert lokaal en internationaal in opdracht van bedrijven, organisaties en overheden vanuit onze verschillende campussen in België, Nederland, Zweden, Denemarken en Bulgarije.