iO rijdt Audi feilloos in videoclip GOOSE

Hoe lichttechnologie en muziek samenvloeien in een videoclip

Het begin van het partnerschap tussen Audi en GOOSE gaat al even terug. Maar al die tijd, blijven beiden elkaar inspireren. Vandaag opnieuw. Zowel Audi als GOOSE worden gedreven door vooruitgang en innovatie. Audi verlegt grenzen als het aankomt op lichttechnologie. Net als GOOSE dat licht tijdens hun liveshows een belangrijke rol geeft. iO bracht ze samen in een nieuwe aflevering van Crossroads, het contentformat van Audi.

Audi x GOOSE
Audi x GOOSE

Na ‘Circles’ waarin een Audi R8 Coupé het vijfde bandlid werd bij GOOSE is dit een tweede samenwerking tussen het automerk en de elektrorockband. Deze keer maken ze geen nieuwe song, maar wel een videoclip. Een videoclip die het sluitstuk vormt van een mooie contentfilm over licht. En over hoe beiden - elk in hun vakgebied - op zoek gaan naar de laatste nieuwe lichttechnologie.

Audi pioniert met ledtechnologie. Zo maken de Audi Matrix ledkoplampen van de Audi A8 gebruik van DMD-technologie of ‘Digital Micromirror Device’, vergelijkbaar met die van videoprojectoren. Elke koplamp bevat ongeveer 1,3 miljoen microspiegels die het licht in minuscule pixels verdelen, waardoor dit met de grootste precisie kan worden geprojecteerd.

Ook GOOSE, de Belgische elektrorockband innoveert in zijn liveshows met licht. Maar hoe breng je een contentverhaal over de ontmoeting tussen die Audi ledtechnologie en een rockband?

iO goot het in een visueel contentpareltje waarin Audi in gesprek gaat met GOOSE. Over licht. In al haar facetten. De film ademt de filosofie en visie van de Head of Light Design van Audi, César Montada. Die visie sluit perfect aan op hoe GOOSE hun lightshows verzorgt tijdens live performances. Het geheel baadt in een zalige eighties sfeer. Pure cinematografie ten top door de lens van Bjorn Tagemose. ​ 

Beide visies kruisen elkaar dus, maar tonen verrassend veel gelijkenissen. Zoveel zelfs dat het uitmondt in een gezamenlijk verhaal, meerbepaald een videoclip voor de release van een nieuwe song: Run Away van GOOSE. Of hoe een contentverhaal perfect blend tot een videoclip. ​ ​ 

De integrale Crossroads film verschijnt op de website van Audi. Een 60” cinemaspot geeft een stevig voorproefje in alle Kinepoliszalen. 

Credits

 • Client: Audi
 • Contacts: Sofie Luyckx, Stef Sleurs, Marie Carranza
 • Account Team: Gilles Haesendonck, Nathalie Rots
 • Agency: iO
 • Executive Creative Director: Sam De Win
 • Creatives: Ivan Moons, Wouter Huyge, GOOSE, Bjorn Tagemose, Sam De Win
 • Strategy: Bram Cappaert
 • Design Director: Benjamin Martijn
 • Artist: GOOSE
 • Project Manager: Shadee Van Rompa – Safari studios
 • Production Company: Shoot The Artist (Instagram: @shoottheartist.official, LinkedIn: Shoottheartist)
 • Director: Bjorn Tagemose (Instagram: @bjorntagemose, LinkedIn: Bjorn Tagemose)
 • DOP: Erik Peiren
 • Sound Production Company: Raygun

Over iO

iO is een groeiend team van experts, dat end-to-end diensten levert voor communicatie en digitale transformatie. Groot denkend, lokaal werkend. Vanuit strategie, creatie en content, marketing, en technologie werkt iO samen met klanten om hun merk te versterken, digitale systemen te verbeteren, en toekomstbestendig verder te groeien.

Media

Contact

Roel Van Aelst

Roel Van Aelst

Marketing & Communication Director, iO

Over iO

iO is een blended agency. Wij brengen talent in marketing, technologie, content, strategie en creatie samen. Met ‘experience is everything’ als overtuiging helpen we onze klanten hun doelgroep een rijke en relevante merkbeleving te bieden. Zo konden we sterke merken als Audi, Brussels Airport, Efteling, Eneco, Fiberklaar en Worldline al helpen groeien.

iO werd opgericht in 2005 en opereert lokaal en internationaal in opdracht van bedrijven, organisaties en overheden vanuit onze verschillende campussen in België, Nederland, Zweden, Denemarken en Bulgarije.