iO ontwikkelt eigen veilige versie van ChatGPT: AiO 

De bedrijfseigen chatbot moet experts van iO helpen AI-tools toe te passen in klantprojecten. 

In de voorbije maanden volgden de ontwikkelingen op vlak van (generatieve) AI elkaar sneller op dan ooit. Ook in de creatieve sector speelt AI elke week een grotere rol. iO stimuleert collega's daarom om AI-experimenten uit te voeren met de eigen, nieuw gelanceerde ChatGPT-variant: AiO. 

Meer veiligheid en vertrouwen dankzij AI 

Als blended agency combineert iO expertise in marketing, technologie, strategie, data, en content — en daar maakt AI een onmisbaar deel van uit, onder andere in de vorm van AiO. Die tool is gebaseerd op populaire GPT-modellen, maar wordt in een compliant omgeving gehost in Europa — en dus niet via de Amerikaanse servers van OpenAI. ​ 

“Hoe handig ook, als organisatie vertrouw je een externe tool liever geen informatie toe dat onder het intellectueel eigendom valt. Grote bedrijven zijn weigerachtig om GPT te gebruiken omdat ze noch het model, noch de output kunnen vertrouwen. Daar willen we binnen iO verandering in brengen met AiO,” vertelt Bram Cappaert, Center of Excellence Lead Strategy bij iO. 

AI-gedreven teams bij iO 

AiO geeft experts van iO de kans naar hartenlust met AI te experimenteren in een veilige en gecontroleerde omgeving. Toch is het gebruik van AI bij iO geen nieuw verhaal. Het agency beschikt al langer over enthousiaste AI-pioniers, test ijverig de mogelijkheden en limieten van (generatieve) AI, en past AI ook toe in klantprojecten

Door de tool in eigen beheer te houden, kunnen in de toekomst nieuwe functionaliteiten worden toegevoegd. Zo heeft iedereen binnen iO automatisch toegang via bestaande autorisatie, is er een gedeelde prompt library waar alle collega’s aan samenwerken, en kan eigen data worden toegevoegd uit andere iO-tools, zoals CRM en projectmanagementsoftware. 

“Wanneer je met informatie van klanten aan de slag gaat, wil je niet dat die informatie terecht komt op plekken die je niet kent. Met deze nieuwe chatbot kan iedereen binnen iO zorgeloos en veilig experimenteren met AI,” zegt Raymond Muilwijk, Center of Excellence Lead Technology bij iO. 

Intussen hebben verschillende klanten interesse getoond in een beveiligde versie van de populaire chatbot, als kader om op een verantwoorde manier de mogelijkheden van AI te ontdekken. 


Over iO

iO is een blended agency. Wij helpen klanten zoals Audi, Worldline, Brussels Airport, Efteling en Eneco om volledige merkervaringen van begin tot eind duurzaam vorm te geven en te verbeteren. Door de juiste expertise – strategie, creatie, technologie, marketing en data – slim te combineren, en actief samen te werken met onze klanten. Zo boeken we de digitale vooruitgang die klanten, gebruikers en mensen in deze tijden van een merk verwachten. 

iO (voorheen Intracto Group) werd opgericht in 2005 en opereert lokaal en internationaal in opdracht van bedrijven, organisaties en overheden in België, Nederland, Zweden, Denemarken en Bulgarije. ​iodigital.com

Media

Contact

Roel Van Aelst

Roel Van Aelst

Marketing & Communication Director, iO

Over iO

iO is een blended agency. Wij brengen talent in marketing, technologie, content, strategie en creatie samen. Met ‘experience is everything’ als overtuiging helpen we onze klanten hun doelgroep een rijke en relevante merkbeleving te bieden. Zo konden we sterke merken als Audi, Brussels Airport, Efteling, Eneco, Fiberklaar en Worldline al helpen groeien.

iO werd opgericht in 2005 en opereert lokaal en internationaal in opdracht van bedrijven, organisaties en overheden vanuit onze verschillende campussen in België, Nederland, Zweden, Denemarken en Bulgarije.