iO maakt merken wegwijs in de metaverse

iO bracht voor dit project haar beste grafisch ontwerpers, UX- & UI-ontwerpers en projectmanagers samen.

Antwerpen, 13 oktober 2022 – iO organiseerde een Opportunity Summit om merken en bedrijven de mogelijkheden van NFT’s, blockhain en de metaverse te tonen. Met dit initiatief positioneert het zich als een innovatiegedreven bureau.

Persoonlijke avatar

De Opportunity Summit van iO toonde hoe een merk zich kan onderscheiden in de metaverse en de nieuwe technologieën optimaal kan benutten. Bezoekers konden een persoonlijke avatar maken en zelf het iO-metaversum binnenstappen.

Sam De Win, Executive Creative Director iO Belgium:

"Door een virtuele ervaring te creëren, wilden we mensen de mogelijkheden van de metaverse met hun eigen ogen laten zien - of in dit geval: met hun eigen VR-bril.”
iO metaverse
iO metaverse

NFT’s

Na het evenement kon iedereen zijn avatar claimen als NFT.

“We leidden bezoekers door het hele proces van het creëren en claimen van een avatar als een non-fungible token, wat hen liet zien hoe makkelijk het is om NFT's te verhandelen”, legt projectmanager Stijn Bonjean uit.

Innovatief bureau

iO bracht voor dit project haar beste grafisch ontwerpers, UX- & UI-ontwerpers en projectmanagers samen. Zij bedachten in ongeveer zes weken een virtuele 3D-wereld waar mensen elkaar konden ontmoeten, chatten en zelfs recent werk konden ontdekken. Het evenement versterkte de positie van iO als innovatief bureau.

iO is een groeiend team van experts, dat end-to-end diensten levert voor communicatie en digitale transformatie. Groot denkend, lokaal werkend. Vanuit strategie, creatie & content, marketing en technologie werkt iO samen met klanten om hun merk te versterken, digitale systemen te verbeteren en toekomstbestendig verder te groeien.

Meer willen weten over de iO metaverse? Stuur een mailtje naar: stijn.bonjean@iodigital.com voor meer informatie.


Media

https://metaverse.iodigital.com

Contact

Roel Van Aelst

Roel Van Aelst

Marketing & Communication Director, iO

 

Over iO

iO is een blended agency. Wij brengen talent in marketing, technologie, content, strategie en creatie samen. Met ‘experience is everything’ als overtuiging helpen we onze klanten hun doelgroep een rijke en relevante merkbeleving te bieden. Zo konden we sterke merken als Audi, Brussels Airport, Efteling, Eneco, Fiberklaar en Worldline al helpen groeien.

iO werd opgericht in 2005 en opereert lokaal en internationaal in opdracht van bedrijven, organisaties en overheden vanuit onze verschillende campussen in België, Nederland, Zweden, Denemarken en Bulgarije.