iO lanceert magische eindejaarscampagne voor Brussels Airport

In de nieuwe campagne van blended agency iO profileert Brussels Airport zich als de plek waar dromen starten.

Blended agency iO heeft een nieuwe eindejaarscampagne gelanceerd voor de grootste luchthaven van het land. In de hoofdrol: een meisje met een magische sneeuwbol, onderweg naar de Noordpool. 

Brussels Airport, waar dromen starten 

Om de magie van Brussels Airport en de eindejaarsperiode samen te brengen, vond iO inspiratie in hét symbool van de feestdagen: een sneeuwbol. In de gestileerde spot vindt een meisje dankzij haar sneeuwbol feestelijke magie in elke hoek van de luchthaven. Maar is wat ze ziet een droom of werkelijkheid? De kijker beslist zelf wat die gelooft, maar een ding is zeker: Brussels Airport is dé plek waar dromen starten. 

De film werd op 13 december online gelanceerd en loopt vanaf 27 december ook in de cinema. In de campagne horen ook een key visual in print, DOOH, en de 3D-displays van JCDecaux op Winterpret in Brussel, een van de populairste kerstmarkten van Europa. 

Een hechte samenwerking en diepgaande expertise 

Brussels Airport rekent al 10 jaar op iO — oorspronkelijk voor een digitale transformatie, vandaag voor een brede waaier aan blended expertise in marketing, creatieve concepten, technologie, strategie, en meer. 

Ook voor deze eindejaarscampagne kwam Brussels Airport opnieuw aankloppen bij de experts van iO. En dat leidde opnieuw tot een succesvol resultaat, vertelt Catherine Hijazin, Brand Manager bij Brussels Airport Company: 

"Met deze campagne wilden we de magie van de feestdagen tot leven brengen op Brussels Airport. En deze keer straalt de magie niet alleen door de mensen die samenkomen - ze straalt ook in de luchthaven zelf.” 


Over iO

​iO is een blended agency. Wij brengen talent in marketing, technologie, content, strategie en creatie samen. Met ‘experience is everything’ als overtuiging helpen we onze klanten hun doelgroep een rijke en relevante merkbeleving te bieden. Zo konden we sterke merken als Audi, Brussels Airport, Efteling, Eneco, Fiberklaar en Worldline al helpen groeien.

iO werd opgericht in 2005 en opereert lokaal en internationaal in opdracht van bedrijven, organisaties en overheden vanuit onze verschillende campussen in België, Nederland, Zweden, Denemarken en Bulgarije. iodigital.com

Over Brussels Airport 

Brussels Airport is één van de belangrijkste luchthavens van Europa. In 2022 verwelkomde de luchthaven bijna 19 miljoen passagiers, ten opzichte van 26.4 miljoen passagiers in 2019. De luchthaven heeft ook een belangrijke cargoactiviteit met 776.000 ton vrachtvervoer in 2022. Brussels Airport komt tegemoet aan de specifieke behoeften van zakenreizigers én vakantiegangers voor zowel binnen-Europees als langeafstandsverkeer, en verbindt België in 2023 met 200 rechtstreeks bereikbare bestemmingen wereldwijd, aangeboden door 70 luchtvaartmaatschappijen. brusselsairport.be

Media

Link: https://youtu.be/CpnW1kwkkrE 

Credits 

Client: Brussels Airport ​
Contacts: Marielle Rogie, Catherine Hijazin, Annelies Degens ​
Agency: iO ​
Account Director: Isabelle Vertongen ​
Account Manager: Camille Vanavermaete ​
Strategy: Tom Willemkens ​
Executive Creative Director: Sam De Win ​
Creative Director: Jan Schraeyen ​
Creative team: Maxime Andrien, Adnan Chehima, Nicolas Van Gucht ​
Producer: Frederik Zaman ​
Director: Willem Volker ​
DOP: David Doom ​
Art department: Caroline Verbrugghe ​
Sound engineer: Eneas Mentzel ​
Production assistant: Flore Pensaert ​
Gaffer: Pieter-Jan Donckels ​
Key Grip: Lester Otten ​
Offline: Frederik Vandewalle ​
VFX & Online: Wim Symens ​
Grading: Kene Illegems ​
Sound design TVC: La Vita e Media ​
Photography: Wim Knaepen ​
Retouche: Chloé Van Overmeir 

Contact

Roel Van Aelst

Roel Van Aelst

Marketing & Communication Director, iO

Over iO

iO is een blended agency. Wij brengen talent in marketing, technologie, content, strategie en creatie samen. Met ‘experience is everything’ als overtuiging helpen we onze klanten hun doelgroep een rijke en relevante merkbeleving te bieden. Zo konden we sterke merken als Audi, Brussels Airport, Efteling, Eneco, Fiberklaar en Worldline al helpen groeien.

iO werd opgericht in 2005 en opereert lokaal en internationaal in opdracht van bedrijven, organisaties en overheden vanuit onze verschillende campussen in België, Nederland, Zweden, Denemarken en Bulgarije.