iO helpt Leolux met nieuwe gebruikerservaring voor jonger doelpubliek

Nederlands familiebedrijf Leolux, fabrikant van luxe designmeubelen, heeft een nieuwe website gelanceerd in samenwerking met end-to-end agency iO.

De samenwerking tussen iO en Leolux is geen nieuw verhaal. De meubelbouwer rekende in 2021 al op de digitale expertise van iO voor de website van dochterbedrijf Pode. Na het succes van die website koos Leolux dus opnieuw voor iO om ook de website van het moederbedrijf onder handen te nemen. 

De grootste uitdaging voor iO: Een gebruikerservaring creëren die een jonger doelpubliek aantrekt zonder de huidige kopers van Leolux te verliezen.

Premium merkervaring online

Het was belangrijk dat de premium merkervaring van Leolux ook online doorvertaald wordt naar een vlotte, aantrekkelijke website. Voor die website hielp iO niet alleen met development, visuele identiteit, SEO, en UX/UI design. Ook bij de bepaling van de nieuwe doelgroep stond het end-to-end agency Leolux bij.

leolux.nl
leolux.nl

Hernieuwd vertrouwen voor iO

“Leolux heeft dit jaar op diverse vlakken een volgende stap gezet in het optimaliseren van de merkidentiteit. Het creëren van een nieuwe high-end digitale merkbeleving die perfect matcht met ons merk is een taak die we vol vertrouwen bij iO hebben neergelegd. Na de eerdere ervaring — de lancering van de nieuwe Pode website — is het hele proces wederom heel soepel verlopen. De wensen op het gebied van kwaliteit en techniek lagen hoog maar iO heeft deze boven verwachting geleverd. Wat de toekomst van Leolux ook gaat brengen, met iO gaan we deze met veel vertrouwen tegemoet,” zegt Harold Lunenburg, Senior Online Marketeer bij Leolux Furniture Group.

Over Leolux
Leolux Furniture Group is een Nederlands familiebedrijf dat designmeubelen op bestelling ontwikkelt, produceert en verkoopt. Voor mensen wereldwijd, met hun eigen wensen en ideeën over interieur en wonen. Onder Leolux Furniture Group vallen de merken Leolux, Pode, Évidence, en Leolux LX.

Over iO
iO is een groeiend team van experts, dat end-to-end diensten levert voor communicatie en digitale transformatie. Groot denkend, lokaal werkend. Vanuit strategie, creatie en content, marketing, en technologie werkt iO samen met klanten om hun merk te versterken, digitale systemen te verbeteren, en toekomstbestendig verder te groeien.

Media

Contact

Roel Van Aelst

Roel Van Aelst

Marketing & Communication Director, iO

 

 

Over iO

iO is een blended agency. Wij brengen talent in marketing, technologie, content, strategie en creatie samen. Met ‘experience is everything’ als overtuiging helpen we onze klanten hun doelgroep een rijke en relevante merkbeleving te bieden. Zo konden we sterke merken als Audi, Brussels Airport, Efteling, Eneco, Fiberklaar en Worldline al helpen groeien.

iO werd opgericht in 2005 en opereert lokaal en internationaal in opdracht van bedrijven, organisaties en overheden vanuit onze verschillende campussen in België, Nederland, Zweden, Denemarken en Bulgarije.