iO haalt strategische expertise van Pieter Baert binnen

De voorbije jaren zette Pieter Baert zijn ervaring in als innovation consultant en service designer voor onder meer Accenture, Future Lab van bpost en Prophets.

Antwerpen, 8 september — Pieter Baert is sinds kort op de Antwerpse campus van iO aan de slag als Business & Innovation Strategist. De ervaren service design en customer experience expert herkent er ongetwijfeld enkele gezichten: tussen 2010 en 2014 zette hij bij het digital agency Prophets — dat vandaag onder de vlag van iO vaart — mee de strategische lijnen uit. 

Pieter Baert, Business & Innovation Strategist - iO
Pieter Baert, Business & Innovation Strategist - iO

Voor Baert is het dus een terugkeer naar het oude nest, al moet gezegd dat dat nest er na de overname door iO een stevige transformatie heeft opzitten:

“Het is leuk om hier enkele bekenden tegen het lijf te lopen, maar toch voelt het aan als iets helemaal nieuws. iO is een ambitieus bedrijf dat volop aan het groeien is, met enorm veel mogelijkheden. Met een strategische blik grenzen doorbreken heeft me altijd aangetrokken en daarvoor ben ik bij iO op de ideale plek.”

Strategisch denken en creatief doen

Baert startte zijn carrière in MarCom-agentschappen met focus op digitaal, zoals Duval Guillaume, BBDO en dus ook Prophets. De voorbije jaren zette hij zijn ervaring in als innovation consultant en service designer voor onder meer Accenture en Future Lab van bpost. Op zijn cv staan ook innovatieprojecten bij BNP Paribas, VRT, Board of Innovation, Craftzing en Pininfarina.

“Ik ben sterk in strategisch denken en creatief doen”, zegt hij zelf.

“Met mijn skills en energie wil ik meewerken aan de verdere groei van iO. Ik vertrek vanuit het geloof dat we beter kunnen, om samen met organisaties nieuwe richtingen te exploreren. Ik kan bij iO rekenen op een groot team van ontzettend creatieve mensen om dat voor elkaar te brengen.”

Dennis Snijders, Strategy Director van de campus, is bijzonder opgetogen met de komst van Pieter Baert:

“Er zijn duidelijke economische en maatschappelijke signalen dat we een rumoerige tijd tegemoet gaan. Met Pieter halen we iemand in huis die in die veranderingen geen bedreiging, maar kansen ziet en ze perfect kan omzetten in resultaten voor onze klanten. We zetten hiermee een extra stap voorwaarts om onze end-to-endbelofte in Antwerpen op strategisch vlak te vervolledigen."

Over iO

iO is een groeiend team van experts, dat end-to-end diensten levert voor communicatie en digitale transformatie. Groot denkend, lokaal werkend. Vanuit strategie, creatie en content, marketing, en technologie werkt iO samen met klanten om hun merk te versterken, digitale systemen te verbeteren, en toekomstbestendig verder te groeien.


Media

Pieter Baert, Business & Innovation Strategist - iO
Pieter Baert, Business & Innovation Strategist - iO

Contact

Roel Van Aelst

Roel Van Aelst

Marketing & Communication Director, iO

 

Over iO

iO is een blended agency. Wij brengen talent in marketing, technologie, content, strategie en creatie samen. Met ‘experience is everything’ als overtuiging helpen we onze klanten hun doelgroep een rijke en relevante merkbeleving te bieden. Zo konden we sterke merken als Audi, Brussels Airport, Efteling, Eneco, Fiberklaar en Worldline al helpen groeien.

iO werd opgericht in 2005 en opereert lokaal en internationaal in opdracht van bedrijven, organisaties en overheden vanuit onze verschillende campussen in België, Nederland, Zweden, Denemarken en Bulgarije.