iO gelanceerd in Denemarken met overname Peytz & Co

End-to-end agency iO betreedt de Deense markt met de overname van Peytz & Co, een toonaangevend digitaal agency. Hiermee bevestigt iO haar engagement om te investeren in Scandinavië.

Kopenhagen, 8 september 2022 — iO, een agency dat strategie, creatie, content, marketing, en technologie samenbrengt om klanten in hun volledige communicatie en digitale transformatie te ondersteunen, breidt uit naar nieuwe markten met de overname van Peytz & Co, een van de leidende digitale agencies in Denemarken. Na een ambitieus buy-and-buildtraject in de Benelux is de tijd rijp om verder te bouwen in Scandinavië, zegt CEO Pieter Janssens.

Deense full-service pionier

Peytz & Co is een toonaangevend digitaal agency, gespecialiseerd in betrouwbare en efficiënte ontwikkeloplossingen op maat voor gerenommeerde Deense merken. Tot de klantenportefeuille behoren onder meer Fitness World, Chr. Hansen A/S, en het Deens Meteorologisch Instituut. Peytz & Co, met een omzet van €10,3 miljoen, is een hefboom voor iO's verdere Scandinavische groei en zorgt voor een toestroom van meer dan 100 digitale experts binnen het agency.

Laust Jørgensen, CEO bij Peytz & Co:

"Peytz & Co en iO delen dezelfde missie: samen digitaal vooruitgaan met klanten en de maatschappij om toekomstbestendige oplossingen te creëren. We kijken er echt naar uit om deel uit te maken van de Scandinavische expansie."
Laust Jørgensen, CEO Peytz & Co; Henrik Segergren, Growth Director, iO Nordics
Laust Jørgensen, CEO Peytz & Co; Henrik Segergren, Growth Director, iO Nordics

De buy-and-build strategie van iO in Scandinavië

Het lijdt geen twijfel dat de groei van iO in Scandinavië onverminderd doorgaat. Deze ambitie wordt benadrukt door het feit dat Peytz & Co de derde overname van het agency in de regio is in minder dan 12 maanden. Eerder dit jaar sloten twee baanbrekende Zweedse agencies — Stendahls en Awave — zich ook al bij iO aan.

iO selecteert zorgvuldig markten met een hoge digitaliseringsgraad. Dat maakt van Scandinavië een markt met een enorm potentieel, waar het end-to-end aanbod van het agency een echte toegevoegde waarde kan creëren — zowel voor organisaties als voor consumenten. Vooral Denemarken is een land dat rijk is aan digitale en creatieve expertise.

Henrik Segergren, Growth Director bij iO Nordics, licht toe:

"Stendahls was de eerste acquisitie van iO in de Nordics, en nu er ook nog een geweldig bureau als Peytz & Co bij is gekomen, is het duidelijk dat iO’s verhaal hier aan z’n nieuwste hoofdstuk toe is."

Over iO

iO is een groeiend team van experts, dat end-to-end diensten levert voor communicatie en digitale transformatie. Groot denkend, lokaal werkend. Vanuit strategie, creatie en content, marketing, en technologie werkt iO samen met klanten om hun merk te versterken, digitale systemen te verbeteren, en toekomstbestendig verder te groeien.

www.iodigital.com

Contact

Brian Hirman

Brian Hirman

Director M&A, iO

Media

View media gallery.

 

Over iO

iO is een blended agency. Wij brengen talent in marketing, technologie, content, strategie en creatie samen. Met ‘experience is everything’ als overtuiging helpen we onze klanten hun doelgroep een rijke en relevante merkbeleving te bieden. Zo konden we sterke merken als Audi, Brussels Airport, Efteling, Eneco, Fiberklaar en Worldline al helpen groeien.

iO werd opgericht in 2005 en opereert lokaal en internationaal in opdracht van bedrijven, organisaties en overheden vanuit onze verschillende campussen in België, Nederland, Zweden, Denemarken en Bulgarije.