iO gaat met Audi en Musketon tot in de details 

iO bracht de iconische wagen en de grafische kunstenaar samen, met een unieke Audi e-tron GT quattro en al even unieke Audi onderdelen als resultaat.  

Het Audi contentformat Crossroads brengt elk jaar een verhaal over een unieke samenwerking tussen Audi en een partner, rond een onderwerp dat bij beide partijen deel uitmaakt van het DNA. Het thema van deze editie is design, meer bepaald dat van de Audi e-tron GT quattro en de digitale meesterwerken van de Belgische visual artist Musketon. iO bracht de iconische wagen en de grafische kunstenaar samen, met een unieke Audi e-tron GT quattro en al even unieke Audi onderdelen als resultaat.  

Mark Lichte, Head of Design bij Audi, benadrukt dat het geheim van een goed design schuilt in de versmelting van schoonheid en functionaliteit:

"Een goed ontwerp moet zowel esthetisch als functioneel zijn, en moet passen in een naadloze totaalervaring. De Audi e-tron GT quattro belichaamt dit volledig." 

Visual artist Musketon, die bekendstaat om zijn precisie en obsessie voor details in zijn illustraties, deelt deze visie op design.

"Het zijn de details die van een goed design een geniaal design maken”, aldus Musketon. ​ 

De samenwerking tussen Audi en Musketon in het Crossroads-project leidde tot een unieke Audi e-tron GT quattro wrapping, die vakkundig ontworpen werd door de visual artist. Daarnaast werden ook enkele exclusieve Audi onderdelen gewrapt, waaronder velgen, remklauwen en motorkappen. Deze zullen te zien zijn op de Audi stand in het PRADO tijdens de Zoute Grand Prix (5 – 8 oktober), en tijdens een expo in de De Zutter Art Gallery te Knokke-Heist (7 oktober – 2 november). 

De integrale Crossroads-film verschijnt op de Audi website en de socialemediakanalen van Audi. Een 60” cinemaspot geeft een visueel verbluffend voorproefje in alle Kinepolis-zalen. ​ 

Meer informatie over deze unieke samenwerking en het verhaal achter 'A ride into the details' is te vinden op audi.be. 


Over iO
iO is een blended agency. Wij helpen klanten zoals ​ Proximus, De Nationale Loterij, Audi, Brussels Airport om volledige merkervaringen van begin tot eind duurzaam vorm te geven en te verbeteren. Door de juiste expertise – strategie, creatie, technologie, marketing en data – slim te combineren, en actief samen te werken met onze klanten. Zo boeken we de digitale vooruitgang die klanten, gebruikers en mensen in deze tijden van een merk verwachten. ​

​iO (voorheen Intracto Group) werd opgericht in 2005 en opereert lokaal en internationaal in opdracht van bedrijven, organisaties en overheden in België, Nederland, Zweden, Denemarken en Bulgarije. ​​​iodigital.com

Credits:

Client: Audi ​
Contacts: Mathias Ankaert, Stef Sleurs ​
Account Team: Gilles Haesendonck, Nathalie Rots ​
Agency: iO ​
ECD: Sam De Win ​
Strategy: Kim Leunen
Creation: Ivan Moons, Wouter Huyghe ​
Visual Artist: Musketon ​
Production Company: LOVO Films ​
Director: Mr. François Mercier ​
Post Production / Animation: Volstok ​
Sound Production Company: Raygun ​
Banner Production Company: Big Smile 

Media

Contact

Roel Van Aelst

Roel Van Aelst

Marketing & Communication Director, iO

Over iO

iO is een blended agency. Wij brengen talent in marketing, technologie, content, strategie en creatie samen. Met ‘experience is everything’ als overtuiging helpen we onze klanten hun doelgroep een rijke en relevante merkbeleving te bieden. Zo konden we sterke merken als Audi, Brussels Airport, Efteling, Eneco, Fiberklaar en Worldline al helpen groeien.

iO werd opgericht in 2005 en opereert lokaal en internationaal in opdracht van bedrijven, organisaties en overheden vanuit onze verschillende campussen in België, Nederland, Zweden, Denemarken en Bulgarije.