iO en UBA Academy wapenen marketeers met kennis over e-commerce

United Brands Association (UBA) en iO ontwikkelden samen de vijfdelige videotraining “E-commerce anno 2022” in de UBA Academy.

Herentals, 14 april 2022 — In een nieuwe videotraining gaan Kristof Bossuyt (Business Development Director bij iO) en collega-experts van iO dieper in op de trends en uitdagingen in het e-commercelandschap. Die training ontwikkelde iO in samenwerking met UBA Academy, en ze blijft 24/7 beschikbaar op het platform.

iO deelt expertise rond e-commerce op UBA Academy

Online kopen en verkopen wordt steeds belangrijker. Daarom is iO sinds kort expertisepartner van UBA. Die samenwerking gaat van start met een vijfdelige videotraining over e-commerce. Daarmee verwerven UBA-leden essentiële inzichten over het e-commercelandschap van morgen. Het eerste deel van de training — E-commerce Basics — presenteert Kristof Bossuyt, Business Development Director bij iO.

“Belgische marketeers omarmen eindelijk de e-commerceomwenteling. Toch vinden ze zelf dat hun maturiteit rond e-commerce te laag ligt om goede beslissingen te nemen. Met deze training willen we de competitiviteit van Belgische ondernemingen verhogen,” zegt Kristof. 

Kennis over e-commerce wordt onmisbaar voor marketeers

De training is vooral gefocust op de e-commercemarkt in België. Onderwerpen die aan bod komen: e-commercemodellen, trends en uitdagingen, manieren om een sterke e-commercestrategie uit te bouwen, en twee case studies ter inspiratie. 

“De laatste jaren zijn verkoop en e-commerce steeds meer naar elkaar toe gegroeid, waarbij de grens en het onderscheid tussen beiden sterk is vervaagd. Dit heeft gemaakt dat wij vandaag steeds minder in silo’s werken en dat is een goede zaak. Het UBA Academy 24/7 platform biedt een uitstekende mogelijkheid voor verkopers om zich op vlak van o.m. digitale marketing bij te scholen. We breiden dit traject nu verder uit door een relevante e-commerce opleiding aan te bieden.” - Luc Suykens, CEO van UBA.

_________________________

Media

Over UBA

UBA staat voor United Brands Association en is de Belgische vereniging voor adverteerders, van en voor merken. Onze missie is het creëren van een creatief, innovatief en transparant eco-systeem dat een unieke voedingsbodem vormt voor sterke en duurzame merken. Onze community telt 370 bedrijven, vertegenwoordigt 1050 merken en brengt 7200 merkenbouwers samen. www.ubabelgium.be

Over iO

iO is een groeiend team van experts, dat end-to-end diensten levert voor communicatie en digitale transformatie. Groot denkend, lokaal werkend. Vanuit strategie, creatie & content, marketing en technologie werkt iO samen met klanten om hun merk te versterken, digitale systemen te verbeteren en toekomstbestendig verder te groeien.

iO (voorheen Intracto Group) werd opgericht in 2005 en bouwt sindsdien mee aan de business van nationale en internationale klanten zoals Audi, Brussels Airport, Efteling, Eneco en Sodexo.

Infinite Opportunities | iO
Eén partner die u alles biedt, end-to-end. Ontdek samen oneindig veel mogelijkheden. Onze gids voor blijvende digitale relevantie.
www.iodigital.com

Contact

Roel Van Aelst

Roel Van Aelst

Marketing & Communication Director, iO

 

 

 

Over iO

iO is een blended agency. Wij brengen talent in marketing, technologie, content, strategie en creatie samen. Met ‘experience is everything’ als overtuiging helpen we onze klanten hun doelgroep een rijke en relevante merkbeleving te bieden. Zo konden we sterke merken als Audi, Brussels Airport, Efteling, Eneco, Fiberklaar en Worldline al helpen groeien.

iO werd opgericht in 2005 en opereert lokaal en internationaal in opdracht van bedrijven, organisaties en overheden vanuit onze verschillende campussen in België, Nederland, Zweden, Denemarken en Bulgarije.