iO en Primagaz tonen België de kracht van propaangas

De creatieve omnichannelcampagne van iO geeft Belgen in zogenaamde off-grid woningen de kans om de switch te maken naar propaan.

Herentals, 14 oktober 2022 — Propaangasspecialist Primagaz heeft samen met end-to-end agency iO haar tweede grote campagne van het jaar gelanceerd voor de thuisverwarmingsmarkt. Daarin focust de gasspecialist op propaan als alternatief voor andere energiebronnen, die door de aanhoudende energiecrisis steeds duurder worden.

Propaangas is als energiebron maar bekend bij 25% van de bevolking. In Wallonië rekent een aanzienlijk deel van de bevolking nog op stookolie voor verwarming — dat is slechter voor het milieu dan propaan, en momenteel ook duurder. In tijden dat consumenten elke dag horen dat gas en energie duurder worden, geeft de creatieve omnichannelcampagne van iO Belgen in zogenaamde off-grid woningen de kans om de switch te maken naar propaan.

iO levert 360° creativiteit

De opzet van de campagne was dus: ervoor zorgen dat consumenten propaangas in overweging nemen als alternatief voor andere energiebronnen, zoals stookolie. Met een gedrukt propaankrantje (deur-aan-deur geleverd bij potentiële switchers in relevante regio’s), verschillende radiospots, advertenties op search en social, en een online landingspagina is de campagne écht klaar om Belgen de pro’s van propaan te tonen.

Sam Belmans, Segment Marketeer bij Primagaz, vertelt:

“De samenwerking met de experts van iO verloopt altijd vlot. We weten dat we kunnen rekenen op hun uiteenlopende expertise om van onze campagnes een succes te maken.”

Over Primagaz

Primagaz is een dochteronderneming van het Nederlandse SHV Energy — de grootste LPG-leverancier ter wereld — en levert al 60 jaar energie en warmte aan particulieren, industriële klanten, en middelgrote bedrijven. 

Over iO

iO is een groeiend team van experts, dat end-to-end diensten levert voor communicatie en digitale transformatie. Groot denkend, lokaal werkend. Vanuit strategie, creatie en content, marketing, en technologie werkt iO samen met klanten om hun merk te versterken, digitale systemen te verbeteren, en toekomstbestendig verder te groeien.

Media

Contact

Roel Van Aelst

Roel Van Aelst

Marketing & Communication Director, iO

iO - end-to-end agency - Let’s discover infinite opportunities together
Eén partner die u alles biedt, end-to-end. Ontdek samen oneindig veel mogelijkheden. Onze gids voor blijvende digitale relevantie.
www.iodigital.com

 

Over iO

iO is een blended agency. Wij brengen talent in marketing, technologie, content, strategie en creatie samen. Met ‘experience is everything’ als overtuiging helpen we onze klanten hun doelgroep een rijke en relevante merkbeleving te bieden. Zo konden we sterke merken als Audi, Brussels Airport, Efteling, Eneco, Fiberklaar en Worldline al helpen groeien.

iO werd opgericht in 2005 en opereert lokaal en internationaal in opdracht van bedrijven, organisaties en overheden vanuit onze verschillende campussen in België, Nederland, Zweden, Denemarken en Bulgarije.