iO en ALD Automotive ontwikkelen innovatieve studio voor de mobiliteitssector

Het doel: vooroplopen met vernieuwing in een snel veranderende markt.

Blended agency iO en leasemaatschappij ALD Automotive bundelen hun krachten bij de creatie van een Nederlandse innovatiestudio voor de wereldwijde mobiliteitsspeler. Het doel: competitief blijven in een snel veranderende markt waarin thema’s zoals duurzaamheid en energie nooit relevanter waren. ​ 

Onder het motto committed to create successful innovation together gaan beide organisaties, na een succesvolle pitch door iO, aan de slag met het opzetten van een innovatiestudio bij ALD Automotive. Door de nieuwe samenwerking kunnen beide partijen sneller nieuwe concepten ontdekken en valideren, rond strategische thema’s als klanttevredenheid, verduurzaming en betaalbaarheid van mobiliteit.

Lonneke van der Horst, Marketing & Strategy Director bij ALD Automotive over de studio:

De innovatieve omgeving en aanpak dienen als kweekvijver voor nieuwe services, waarbij we klanten verbinden met onze eigen teams en de expertise van iO. Het is onze ambitie om voorop te lopen met vernieuwing én dit helpt ons om de huidige status quo te doorbreken en een leider in de mobiliteitsindustrie te zijn.”

Ook Uilke Duinstra, Service Line Director Strategy bij iO Campus Utrecht, kijkt uit naar wat de innovatiestudio kan verwezenlijken.

“Bij iO geloven we in de toegevoegde waarde van innovatie en effectieve samenwerking, wat dan weer uitstekend past bij de ambities van ALD Automotive. We hebben al veel moois gerealiseerd voor klanten in de mobiliteitssector. Nu doen we dat op een grotere schaal. Zo zorgen we voor innovatie in een sector die continu verandert.” 

Over iO
iO is een blended agency. Wij helpen klanten zoals Audi, Worldline, Brussels Airport, Efteling en Eneco om volledige merkervaringen van begin tot eind duurzaam vorm te geven en te verbeteren. Door de juiste expertise – strategie, creatie, technologie, marketing en data – slim te combineren, en actief samen te werken met onze klanten. Zo boeken we de digitale vooruitgang die klanten, gebruikers en mensen in deze tijden van een merk verwachten. 

iO (voorheen Intracto Group) werd opgericht in 2005 en opereert lokaal en internationaal in opdracht van bedrijven, organisaties en overheden in België, Nederland, Zweden, Denemarken en Bulgarije. ​iodigital.com

Over ALD Automotive ​
ALD Automotive is gevestigd in 43 landen en is een wereldwijde speler in de financiering en het beheer van mobiliteit. ALD Automotive wil bedrijven de juiste mobiliteitsmix bieden, het werk van fleet- en mobiliteitsmanagers gemakkelijker maken en de leaserijder ontzorgen - met innovatie en persoonlijke service als belangrijkste speerpunten. aldautomotive.nl

Media

Contact

Roel Van Aelst

Roel Van Aelst

Marketing & Communication Director, iO

Over iO

iO is een blended agency. Wij brengen talent in marketing, technologie, content, strategie en creatie samen. Met ‘experience is everything’ als overtuiging helpen we onze klanten hun doelgroep een rijke en relevante merkbeleving te bieden. Zo konden we sterke merken als Audi, Brussels Airport, Efteling, Eneco, Fiberklaar en Worldline al helpen groeien.

iO werd opgericht in 2005 en opereert lokaal en internationaal in opdracht van bedrijven, organisaties en overheden vanuit onze verschillende campussen in België, Nederland, Zweden, Denemarken en Bulgarije.