Intracto treedt verder op de voorgrond in Nederland met overname Frontmen

Intracto maakt het voor haar klanten zo mogelijk om zich verder digitaal te onderscheiden met maatwerk (web)applicaties door het aanbieden van hoogwaardige JavaScript-kennis.

Frontmen, gespecialiseerd in frontend-technologie, gaat in zee met Intracto. Met de overname verdubbelt het digital agency Intracto het aantal teamleden in Nederland naar 240 en is daarmee een top 10 agency in Nederland. Klanten van Frontmen zijn onder andere Jumbo, Air France KLM, Rabobank, bol.com en Eneco.

Markt heeft behoefte aan meer frontend-expertise

Wat begon als een gesprek bij een tasje koffie, mondde al snel uit in een veelbelovende samenwerking. Zowel Frontmen, onder de vleugels van Auxilium Capital, als Intracto staan bekend als sterke groeibedrijven en als dé frontend-expert is Frontmen de ideale aanvulling voor de full service propositie van de Intracto Group. 

Pieter Janssens, CEO van Intracto Group: "De gesprekken met Frontmen brachten almaar meer raakvlakken naar boven. Hun javascript-expertise op het vlak van React, Vue, Angular en Node, vormt de perfecte aanvulling op de specialismen van onze technische teams en de toenemende vraag naar digitale oplossingen vanuit onze klanten. En dat het een sterk team is bij Frontmen, dat getuigen de interessante cases en hun groei."

Remco Van Blitterswijk, oprichter en directeur van Frontmen: "Intracto geeft ons de mogelijkheid om vanuit onze eigen kracht te blijven opereren, maar om die nog krachtiger in te zetten. Onze expertise in javascript frontend technologie is een meerwaarde voor de groep. Samen met onze nieuwe collega’s kunnen we volledige verantwoordelijkheid nemen voor maatwerk development projecten en nog meer impact hebben. Wij kunnen nu de klant compleet ontzorgen; van het meedenken met digitale strategie tot het realiseren van apps en digitale platformen.

De driver achter een goede gebruikerservaring is technologie

Pieter Janssens: "Dankzij deze nieuwe stap kunnen we nog relevanter worden voor onze klanten en de eindgebruikers van onze applicaties. Een goede gebruikerservaring speelt een steeds belangrijkere rol in de ontwikkeling van applicaties. Dit legt een zware druk op de techniek die het mogelijk moet maken dat apps op ieder platform beschikbaar zijn, snel werken, naadloos integreren met bestaande systemen en voldoen aan de laatste eisen van gebruikers.”

Intracto met 600 teamleden nu ook in Amsterdam, Utrecht en Eindhoven

De overname van Frontmen past perfect in de groeistrategie van Intracto: of het vraagstuk nu ligt in strategie, technologie, marketing en/of creatie, Intracto wil een vooraanstaande rol spelen in elk van die processen en liefst zelfs een combinatie ervan. Met de ruim 120 collega's van Frontmen erbij groeit de groep rond Intracto naar meer dan 600 teamleden. Bovendien verspreidt het actieveld van Intracto zich ook verder nu de 3 vestigingen van Frontmen in Amsterdam, Utrecht en Eindhoven erbij komen. 

Pieter Janssens: “Om relevant te zijn voor onze klanten moeten we aanwezig zijn waar onze klanten opereren. Dat we naast Brussel, nu dan ook in de Nederlandse hoofdstad Amsterdam aanwezig zijn, klopt volledig met die filosofie.”

 

Over iO

iO is een blended agency. Wij brengen talent in marketing, technologie, content, strategie en creatie samen. Met ‘experience is everything’ als overtuiging helpen we onze klanten hun doelgroep een rijke en relevante merkbeleving te bieden. Zo konden we sterke merken als Audi, Brussels Airport, Efteling, Eneco, Fiberklaar en Worldline al helpen groeien.

iO werd opgericht in 2005 en opereert lokaal en internationaal in opdracht van bedrijven, organisaties en overheden vanuit onze verschillende campussen in België, Nederland, Zweden, Denemarken en Bulgarije.