Intracto neemt Nederlands bureau Have A Nice Day over

Met 160 experts aan boord groeit de groep zo uit tot een grote speler in de Benelux.

Digitaal bureau Intracto versterkt zijn aanwezigheid op de Nederlandse markt met de overname van het 30 man sterke Have A Nice Day uit ‘s-Hertogenbosch.

Intracto heeft zich sinds de oprichting in 2005 opgewerkt tot de top 3 van de grootste onafhankelijke full-servicebureaus in België, met 18 miljoen euro omzet in 2017. Have A Nice Day bestaat sinds 1999 en werkt in Nederland voor klanten als Alphabet, Berkvens en KLM. Dit jaar zal het bedrijf een jaaromzet van 2,5 miljoen euro noteren.

Ambitieuze groeistrategie in de Benelux

"Deze overname past in de ambitieuze groeistrategie van onze groep", zegt Pieter Janssens, Managing Director van Intracto. "Dankzij deze integratie staan we nu erg sterk in de Benelux, met 160 experts op vlak van strategie, design, technische ontwikkeling en online en offline marketing aan boord."

Meerwaarde voor Belgische en Nederlandse klanten

“Vooral op vlak van online marketing en e-commerce is er, door nuances in taal en cultuur, een belangrijk verschil tussen België en Nederland”, zegt Martijn Vervoordeldonk, oprichter van Have A Nice Day. “Met deze overname bundelen we onze knowhow in beide landen en ondersteunen we onze klanten nog beter in hun ambitie om op hoog niveau mee te spelen."

Sterke uitbreiding van technologische expertise

Intracto staat bekend om zijn uitgebreide technologische arsenaal, met onder andere een ruime expertise in opensource-platformen als DrupalSymfony en Wordpress. De overname van Have A Nice Day voegt daar nog heel wat .NET-kennis aan toe en een jarenlange ervaring met systemen als Umbraco en Episerver

Have A Nice Day blijft actief onder zijn eigen naam, maar zal intensief samenwerken met de Belgische collega’s om klanten die in beide landen actief willen zijn of de sprong naar de Franstalige markt willen wagen optimaal te ondersteunen.

Over iO

iO is een blended agency. Wij brengen talent in marketing, technologie, content, strategie en creatie samen. Met ‘experience is everything’ als overtuiging helpen we onze klanten hun doelgroep een rijke en relevante merkbeleving te bieden. Zo konden we sterke merken als Audi, Brussels Airport, Efteling, Eneco, Fiberklaar en Worldline al helpen groeien.

iO werd opgericht in 2005 en opereert lokaal en internationaal in opdracht van bedrijven, organisaties en overheden vanuit onze verschillende campussen in België, Nederland, Zweden, Denemarken en Bulgarije.