Intracto Group versterkt zich met Booming

Met het performance-agency Booming komen er 25 ervaren digitale marketeers aan boord.

Intracto Group bouwt verder aan een geïntegreerde digitale propositie in Nederland. Met het performance-agency Booming komen er 25 ervaren digitale marketeers aan boord. Het Amsterdamse bureau Booming heeft klanten als Allianz, Grandvision, verf.nl, Conrad, Philips, Tui, HP en JBL in haar portfolio. Deze overname bevestigt opnieuw de ambities van Intracto Group om een leidende positie in te nemen op het gebied van digital services op de Nederlandse markt. 

Intracto Group bouwt daadkrachtig aan een geïntegreerde, full-service propositie en wil voor haar klanten dé partner zijn, die hen laat excelleren in de domeinen strategie, creatie, content, marketing en technologie.

Performance marketing maakt het verschil

Booming is een digital marketingbureau met een sterke focus op het realiseren van resultaat voor haar opdrachtgevers door optimalisatie van de digitale funnel. Booming realiseert dat met een team, bestaande uit een mix van medewerkers met sterke specialismen. En met een geïntegreerde benadering, in nauwe samenwerking met haar opdrachtgevers. 

De specialismen bestaan uit de optimalisatie van de verkeerskanalen, zoals SEO, SEA, affiliate-marketing en social media. Dit geïntegreerd met een optimalisatie van positieve interactie door de inzet van CRO (conversie ratio optimalisatie), persuasion en personalisatie-technieken. Dat alles vanuit data en klantinzichten.

Joey Fieggen, Managing Director Booming: ​ “We groeien al acht jaar gestaag met elk jaar een zeer positief resultaat en met een mooi team van specialisten. Én klanten om trots op te zijn. Hoewel we kansen zagen, hebben we altijd zeer kritisch gekeken naar mogelijke samenwerkingen. De mix van digitale marketing-disciplines wordt aan de ene kant complexer en vraagt aan de andere kant om meer integratie.

 Om onze klanten beter te bedienen is een verbreding van onze dienstverlening noodzakelijk, maar wel met een grote focus op behoud van kwaliteit. Hierin klikte het direct met de gelijke visie van Intracto Group. Daarnaast is er een duidelijke klik - zéker zo belangrijk - op het gebied van cultuur, mentaliteit en vooral ook op ambitie. Daarom krijgen we veel energie van deze stap, omdat het goed is voor de realisatie van onze ambities én die van onze klanten en onze mensen.”

Verder groeien in Amsterdam

Brian Hirman, Director Corporate Development Intracto Group: "Intraco Group is bezig met het opzetten van campussen in Amsterdam, Rotterdam, Utrecht, Den Bosch en Eindhoven. Vanuit een campus zal talent uit de verschillende digitale disciplines geïntegreerd samenwerken, om zo klanten écht end-to-end te kunnen begeleiden en te ontzorgen. Voor de te vormen campus in Amsterdam is Booming, met haar digitale performance-specialisten, een perfecte aanvulling op de reeds aanwezige creatieve, content- en technologische disciplines. 

Met deze stap groeit Amsterdam door naar zo’n 130 medewerkers en begint de beoogde campus vorm en substantie te krijgen. De hele Intracto Group is overigens inmiddels 925 collega’s sterk. En we zijn nog niet klaar." 

Pieter Janssens, CEO Intracto Group: "We zien het belang van onze aanwezigheid in Amsterdam met de dag toenemen. Sinds we met Intracto Group onze eerste stappen in de Nederlandse hoofdstad hebben gezet, merken we met hoeveel inzet en ambitie er in Amsterdam wordt gewerkt. 

Ook nu (en COVID-19 heeft dit proces alleen maar versneld) zetten bedrijven steeds meer in op digitale optimalisaties. Zowel intern als extern. Daarbij merken we, dat bedrijven met steeds meer vragen bij ons komen. Als team willen we dan ook een powerhouse zijn, dat met raad en daad klaar staat om bedrijven te helpen groeien."

Over iO

iO is een blended agency. Wij brengen talent in marketing, technologie, content, strategie en creatie samen. Met ‘experience is everything’ als overtuiging helpen we onze klanten hun doelgroep een rijke en relevante merkbeleving te bieden. Zo konden we sterke merken als Audi, Brussels Airport, Efteling, Eneco, Fiberklaar en Worldline al helpen groeien.

iO werd opgericht in 2005 en opereert lokaal en internationaal in opdracht van bedrijven, organisaties en overheden vanuit onze verschillende campussen in België, Nederland, Zweden, Denemarken en Bulgarije.