Intracto Group tar nästa stora steg i Skandinavien – förvärvar webbyrån Awave

 

Intracto Group kan stolt meddela förvärvet av den Stockholmsbaserade webbyrån Awave. Tillsammans med det tidigare förvärvet av fullservicebyrån Stendahls, innebär detta att Intracto Groups team i Skandinavien nu består av över 180 medarbetare och förvärven understryker Intractos ambitioner att växa i regionen..

 Awave är kända för sin expertis inom webbutveckling, UX/UI och digital marknadsföring och införlivandet av Awave i Intracto Group utgör nästa steg i skapandet av en integrerad paneuropeisk fullservicebyrå med kapacitet att skapa framgång i allt från strategi, kreation och content, till webb tekniska lösningar.

180 experter ska bygga skandinavisk framgång

Awave består av 55 experter inom strategi och teknik med specialistkompetens inom bland annat Drupal, Umbraco, Episervier och Wordpress.

Förvärvet av Awave är en logisk fortsättning av Intracto Groups målsättning att bli en end-to-end-partner för sina uppdragsgivare. Intracto Group kommer nu även i Stockholm fortsätta att bygga framgång med företagets campus-filosofi – där ett öppet delande av kompetens och kunskap alltid är i centrum.

Campusfilosofin är ett konkret uttryck för arbetsmetoder där lokal kunskap och kompetens skapar mervärde för såväl lokala som nationella och globala uppdragsgivare.

 

Fördelar för både uppdragsgivare och anställda

Experterna från Awave och Stendahls som ansluter Intracto Group är ett steg i att föra samman digitala och kreativa talanger på campus i Skandinavien. På så sätt bygger vi ett end-to-end-erbjudande som tillgodoser ett tydligt behov på marknaden - uppdragsgivarna vill ha 1 byrå som har kompetens att ta fullt ansvar för strategi, teknik och kommunikation.

 – Detta innebär bara fördelar för såväl vår personal som våra uppdragsgivare, säger Carl-Johan Beckman, CEO på Awave. Vi blir nu en del av ett större team, med fler talanger och bredare kompetens, vilket kommer att hjälpa oss att göra ännu bättre jobb, med större effekt, för våra kunder.

– Våra kunder har mer och mer efterfrågat att vi ska kunna ta ett större ansvar, även för marknadsföring och kommunikation, något vi nu enkelt kan svara upp mot. Tillsammans med våra kollegor inom Intracto Group vill vi nu bli mer relevanta och starkare än någonsin, säger Carl-Johan Beckman.

Närhet till kompetens och uppdragsgivare i Skandinavien

– Vi är stolta över att kunna välkomna Awave och deras kompetens och expertis till familjen, säger Pieter Janssens, vd för Intracto Group. Tillsammans kan vi nu ta ansvar för hela kund- och varumärkesresan för våra uppdragsgivare över hela Europa.

 Efter Intracto Groups snabba tillväxt i Benelux, är vår ambition nu att öka takten ytterligare i Skandinavien för att implementera vårt helhetserbjudande i hela regionen.