Gemeente Rotterdam gaat voor heldere communicatie met iO als web partner

Rotterdam, 13 juli 2022 — Rotterdam.nl, de officiële website van gemeente Rotterdam, wordt vernieuwd. Bij de nieuwe site staat de Rotterdammer centraal met digitale communicatie zonder overbodige details. “Duidelijk Rotterdams”, noemen we dat.

De gemeente Rotterdam denkt wel vaker creatief na over haar digitale communicatie. Uit een online peiling met inwoners en medewerkers kwamen meer dan 2000 ideeën, die daarna werden uitgewerkt tot een samenhangend verhaal met zes thema’s: overzichtelijk, vindbaar, bereikbaar, begrijpelijk, relevant, en Rotterdams.

Met liefde gemaakt in Rotterdam

Voor de ontwikkeling van de nieuwe website werd een Europese, niet-openbare aanbesteding uitgeschreven. Die werd gewonnen door end-to-end agency iO. De website wordt gebouwd in Drupal — gebaseerd op een eigen open source project van iO, genaamd Drupal voor Gemeenten — en zal het licht zien in december 2022.

Petra Berrevoets, product owner van rotterdam.nl, over de keuze voor iO:

“Als gemeente is het een belangrijke verantwoordelijkheid om een goede site aan je inwoners te bieden, want onze informatie en digitale dienstverlening horen voor iedereen beschikbaar en toegankelijk te zijn. iO heeft de aanbesteding gewonnen omdat zij aan al onze eisen konden voldoen. Zij hebben sterke referenties als het gaat om hun technologische kennis en gebruikersvriendelijke digitale producten. Ik kijk ernaar uit om deze website straks live te zetten voor de stad.”

Over iO

iO is een groeiend team van experts, dat end-to-end diensten levert voor communicatie en digitale transformatie. Groot denkend, lokaal werkend. Vanuit strategie, creatie en content, marketing, en technologie werkt iO samen met klanten om hun merk te versterken, digitale systemen te verbeteren, en toekomstbestendig verder te groeien.


Media

Contact

Roel Van Aelst

Roel Van Aelst

Marketing & Communication Director, iO

iO - end-to-end agency - Let’s discover infinite opportunities together
Eén partner die u alles biedt, end-to-end. Ontdek samen oneindig veel mogelijkheden. Onze gids voor blijvende digitale relevantie.
www.iodigital.com

Over iO

iO is een blended agency. Wij brengen talent in marketing, technologie, content, strategie en creatie samen. Met ‘experience is everything’ als overtuiging helpen we onze klanten hun doelgroep een rijke en relevante merkbeleving te bieden. Zo konden we sterke merken als Audi, Brussels Airport, Efteling, Eneco, Fiberklaar en Worldline al helpen groeien.

iO werd opgericht in 2005 en opereert lokaal en internationaal in opdracht van bedrijven, organisaties en overheden vanuit onze verschillende campussen in België, Nederland, Zweden, Denemarken en Bulgarije.