Entopic versterkt content-expertise iO

iO Campus Amsterdam groeit met 75 online contentspecialisten.

Entopic, één van de grootste Nederlandse contentbureaus, sluit zich aan bij iO (voorheen Intracto Group). iO bouwt aan een end-to-end propositie waar strategie, creatie, content, marketing en technologie volledig geïntegreerd onder één dak worden aangeboden. Door de overname van Entopic wordt de iO Campus Amsterdam uitgebreid met 75 online contentspecialisten.

Van links naar rechts: Eelko Wester, Hans Postma, Danny van Steijn, Brian Hirman, Pieter Janssens, Theo Hylkema en Jeroen Zwarthoed
Van links naar rechts: Eelko Wester, Hans Postma, Danny van Steijn, Brian Hirman, Pieter Janssens, Theo Hylkema en Jeroen Zwarthoed

Voordelen voor klanten en eigen team

Volgens Theo Hylkema en Hans Postma, die Entopic ruim twintig jaar geleden oprichtten, past iO precies bij de volgende stap van hun Amsterdamse bureau. "We zien bij onze klanten de vraag groeien naar een bedrijf dat naast content meerdere expertises kan leveren en adviseren. Om die reden werken we de laatste jaren al steeds meer samen met andere bureaus, die gespecialiseerd zijn in bijvoorbeeld technologie of marketing. iO bundelt specialismen, waardoor klanten alle diensten onder één dak kunnen afnemen. Wij krijgen daardoor de mogelijkheid onze klanten veel beter te bedienen", aldus Hylkema en Postma.

Voor de oprichters betekent de verkoop dat ze afscheid nemen van Entopic: "We zijn bijna 22 jaar geleden begonnen met online contentmanagement en webredactie in een tijd dat dit nog echt in de kinderschoenen stond. We laten het Entopic team met een goed gevoel achter bij een solide en ambitieuze partij. iO biedt hen voor de toekomst veel mogelijkheden en kansen om zich verder te ontwikkelen."

Het managementteam van Entopic, bestaande uit Danny van Steijn (Operatie & Commercie), Eelko Wester (Content & Strategie) en Jeroen Zwarthoed (Financiën), verhuist mee naar iO: "Hans en Theo zijn pioniers in online content. Het is bijzonder knap hoe ze Entopic hebben opgebouwd. We zijn dankbaar voor de kansen die ze ons hebben geboden en trots dat wij ons mogen aansluiten bij een prachtige, ambitieuze partij als iO."

Dichtbij talent en klanten

Volgens Brian Hirman, director M&A van iO, is de contentexpertise een welkome aanvulling op de groeiende iO-familie. "Als groot en gerenommeerd contentbureau speelt Entopic al vele jaren een voorname rol in de online content bij veel bedrijven en overheden. Ook bij onze klanten is goede content onmisbaar in hun online proposities. Wij hebben de afgelopen periode al samengewerkt met Entopic. Dat klikte. Ook bij Entopic zitten teamgeest, ontwikkeling en ambitie in het dna van het bedrijf. Dat Entopic zich bij iO aansluit, maakt ons in een klap een stuk sterker", zegt Hirman.

Pieter Janssens, CEO van iO: "We hebben met Entopic opnieuw een ambitieus management en sterk team binnen iO gehaald. Schouder aan schouder werken we samen verder aan onze missie om klanten end-to-end en optimaal te helpen én onze talenten een omgeving te bieden waarin ze zich maximaal kunnen ontplooien. We bouwen aan één team, één cultuur en één aanpak. We zetten echt mooie stappen en komen we stilaan in de volgende fase."

_________________________

Over Entopic

Entopic is een gespecialiseerd online contentbureau met ruim 20 jaar ervaring. Entopic verzorgt voor haar klanten online content, contentmanagement en -optimalisatie. In 2020 was Entopic met meer dan 200 contentprofessionals aan de slag voor ruim 150 opdrachtgevers.

 

 

Over iO

iO is een blended agency. Wij brengen talent in marketing, technologie, content, strategie en creatie samen. Met ‘experience is everything’ als overtuiging helpen we onze klanten hun doelgroep een rijke en relevante merkbeleving te bieden. Zo konden we sterke merken als Audi, Brussels Airport, Efteling, Eneco, Fiberklaar en Worldline al helpen groeien.

iO werd opgericht in 2005 en opereert lokaal en internationaal in opdracht van bedrijven, organisaties en overheden vanuit onze verschillende campussen in België, Nederland, Zweden, Denemarken en Bulgarije.