Contentmarketingbureau LVB en iO gaan samen verder

Utrecht, 16 juni — Het in Amersfoort gevestigde LVB sluit zich aan bij het snelgroeiende end-to-end-agency iO en gaat deel uitmaken van de iO campus in Utrecht. Het deze maand nog met een SAN Accent bekroonde contentmarketingbureau LVB en iO zien gezamenlijk grote kansen om klanten te laten excelleren in de domeinen strategie, content en creatie, marketing en technologie.

Aart Lensink, oprichter LVB:

"Als bureau bestaan we sinds 1996. Wij zijn fan van de lange termijn. Grote, duurzame successen boek je door te kijken naar de lange termijn. Dat komt terug in onze visie op merken bouwen. Sustainable brands met een sterk competitief voordeel bouw je stap voor stap. Vanuit een heldere strategie kun je jaar in jaar uit creatieve accenten leggen. Voor onszelf als bureau hebben we ook altijd de lange termijn voor ogen gehouden. In iO hebben we een partij gevonden die ijzersterk is in het ontwikkelen van digitale ecosystemen voor bedrijven en merken om duurzaam te groeien. Wij geloven dat dit essentieel is om merken te bouwen die waardevol blijven."

Verder gaan met LVB stelt iO in staat de gewenste end-to-end propositie nog beter waar te maken, aldus CEO Pieter Janssens.

"iO wil klanten laten excelleren in de domeinen strategie, content en creatie, marketing en technologie. Niet alleen brengt LVB een unieke visie op merkenbouwen in, maar óók versterking op het gebied van video, brand publishing en geïntegreerde merkcampagnes. Bovendien is LVB ijzersterk in onder andere de financiële en publieke sector. Bij elkaar opgeteld zien we zoveel kansen op gezamenlijke groei en profijt voor klanten dat we vol overtuiging samen verder gaan."
Van links naar rechts: Aart Lensink (LVB), Jean-Paul Absil (LVB), Marieke Hogeterp (LVB), Brian Hirman (iO) en Coen Huibers (LVB)
Van links naar rechts: Aart Lensink (LVB), Jean-Paul Absil (LVB), Marieke Hogeterp (LVB), Brian Hirman (iO) en Coen Huibers (LVB)

LVB wordt onderdeel van iO Campus Utrecht

Aart Lensink en zijn drie mede-ondernemers bij LVB blijven fulltime actief. LVB wordt onderdeel van campus Utrecht, dat eind van dit jaar naar een gloednieuwe locatie verhuist in het oude warenhuis van V&D op Hoog Catharijne. Samen met de ongeveer zestig marketingprofessionals van LVB zullen ongeveer tweehonderd specialisten van daaruit opdrachtgevers bedienen. iO heeft in Nederland vergelijkbare end-to-end campussen in Amsterdam, Rotterdam, Eindhoven en Den Bosch en daarbuiten in Göteborg, Stockholm, Sofia, Antwerpen, Brussel, Gent en Herentals.


Media

Van links naar rechts: Aart Lensink (LVB), Jean-Paul Absil (LVB), Marieke Hogeterp (LVB), Brian Hirman (iO) en Coen Huibers (LVB)
Van links naar rechts: Aart Lensink (LVB), Jean-Paul Absil (LVB), Marieke Hogeterp (LVB), Brian Hirman (iO) en Coen Huibers (LVB)

Contact

Brian Hirman

Brian Hirman

Director M&A, iO

Jean-Paul Absil

Jean-Paul Absil

Client Director - Campus Utrecht, iO

Meer informatie en quotes

Brian Hirman, Director M&A bij iO: ​
"We hebben de afgelopen jaren regelmatig contact gehad met elkaar. Onze bureaus hebben een vergelijkbaar DNA als het gaat om hoe we opdrachtgevers willen bedienen en wat voor werkgever we willen zijn. We hebben elkaar lang met bewondering bekeken, en constateerden steeds meer dat in het huidige veranderende speelveld we gezamenlijk nog succesvoller voor opdrachtgevers kunnen zijn en een nog aantrekkelijker werkgever voor talent."

Aart Lensink:
"Dat laatste is voor ons zeer belangrijk. Met deze stap kunnen we niet alleen sneller groeien en relevanter worden voor opdrachtgevers, het biedt ook heel veel mogelijkheden voor de unieke talenten van ons bureau."

Pieter Janssens: ​
"We zien een soort nieuwe balans ontstaan tussen digital en brand stories. Als iO hebben we vooraan gestaan in de ingrijpende digitale transformatie van de afgelopen jaren. Nu is het tijd om meer nadruk te leggen op het onderscheidend vermogen in je merkverhaal. LVB heeft hierin een hele goede reputatie opgebouwd, niet alleen als merkenbouwers maar ook als intelligente contenspecialisten. Het bureau is al jarenlang toonaangevend als vernieuwend contentmarketingbureau. Ze zijn in staat toptalent aan te trekken en te binden en winnen jaar in jaar uit prijzen met campagnes en strategieën. Hun ervaring en knowhow willen wij heel graag toegankelijk maken voor onze opdrachtgevers."

Aart Lensink:
"Een sterk merk laad je over een langere periode. Dan moet de basis kloppen en moet je in staat zijn als agency en als merk om keer op keer op een frisse manier je merk te herladen. Met verhalen die passen bij de tijdgeest en bij de doelgroep. Het is onze overtuiging dat het hierbij niet uitmaakt hoe je die verhalen vertelt: met reclametechnieken of met content. In de praktijk lopen die disciplines al lang in elkaar over. De kracht van iO is dat we in staat zijn om merkverhalen op alle touchpoints goed te laten werken."

"In de samenwerking zien we grote kansen op tal van niveaus", vervolgt Aart Lensink. "Bijvoorbeeld met podcasts, video’s en brand publishing-platforms; middelen waar we als LVB een grote positie in hebben opgebouwd en die nu direct goed toegankelijk is voor opdrachtgevers van iO. Ook voorzien we een grote, gezamenlijk groei in de publieke sector waar de overheid digitaliseert en tegelijkertijd persoonlijker contact wil. Dit is echt een grote transformatie. Publieke organisaties werken meer en meer vanuit digitale proposities en hanteren het jargon (klantreizen) dat bekend is bij ons. Om dit te laten slagen zijn zowel goede systemen nodig als de juiste inhoud. Met het concept Publieke Merken willen we het publieke communicatievakgebied inspireren en met vakgenoten in gesprek komen."

Over iO

iO is een blended agency. Wij brengen talent in marketing, technologie, content, strategie en creatie samen. Met ‘experience is everything’ als overtuiging helpen we onze klanten hun doelgroep een rijke en relevante merkbeleving te bieden. Zo konden we sterke merken als Audi, Brussels Airport, Efteling, Eneco, Fiberklaar en Worldline al helpen groeien.

iO werd opgericht in 2005 en opereert lokaal en internationaal in opdracht van bedrijven, organisaties en overheden vanuit onze verschillende campussen in België, Nederland, Zweden, Denemarken en Bulgarije.