Blended agency iO ontwikkelt een duurzame merkcampagne voor netbeheerder Enexis

Nu de belangrijke fase van energietransitie aanbreekt, is ook bewustwording van Enexis-klanten belangrijker dan ooit.

Den Bosch, 4 april — Netbeheerder Enexis heeft, na een Europees tenderproces, blended agency iO uitgekozen om een nieuwe merkcampagne te lanceren. Het contract kent een looptijd van drie jaar en heeft de energietransitie als centraal thema. Met een innovatieve merkcampagne wil Enexis inzetten op bewustwording bij klanten rond duurzaam energieverbruik en de rol van het netwerk voor wie zelf eigen stroom opwekt. 

Nu de belangrijke fase van energietransitie aanbreekt, is ook bewustwording van Enexis-klanten belangrijker dan ooit. Dit illustreert het einddoel dat Enexis met de campagne voor ogen heeft: het energienetwerk klaarstomen voor de energietransitie door klanten uit te leggen hoe ze het netwerk thuis optimaal kunnen gebruiken. Enexis speelt hier een neutrale, verbindende rol in, met alleen een geslaagde energietransitie voor ogen.

Enexis en iO zijn geen onbekenden voor elkaar. Al sinds 2017 werken iO-experts voor Enexis aan CRO-optimalisaties en de doorontwikkeling van Enexis.nl. Nu is het voor het eerst de beurt aan de creatieve marketingteams van iO. Als strategische en innovatieve partner adviseren, challengen en ontzorgen ze Enexis vanaf deze maand bij:

  • De ontwikkeling van een (nieuw) herkenbaar consument- en MKB-concept; 
  • Een content marketingstrategie op basis van de Enexis merk- en contentstrategie, inclusief contentplanning en -creatie;
  • Het opzetten en beheren van (online) advertentiecampagnes.

Stefan van den Boom, manager Marketingcommunicatie bij Enexis, over de samenwerking:

"We werken inmiddels al een paar jaar nauw samen met iO rond het vernieuwen van onze website en Mijn-omgeving. De creatieve pitch van hun team van merkbouwers gaf ons het vertrouwen om die in deze enorm relevante tijd uit te breiden."

Michiel de Nijs, Creative director bij iO, campus Den Bosch, over de samenwerking:

“We kennen Enexis al vanuit ons werk voor de digitale platformen. Nu we ook de merkcampagne mogen ontwikkelen, kijken we uit naar de voordelen van een geïntegreerde aanpak: datagedreven, creatieve campagnes voor inwoners en bedrijven in het Enexis-verzorgingsgebied.”

Over Enexis
Als één van de drie grootste Nederlandse netbeheerders speelt Enexis een belangrijke rol in de landelijke transitie naar duurzamere energie. Dit met de aanleg en het onderhoud van het gas- en elektriciteitsnet, maar ook met het transport van energie - van zonneparken en windmolens naar private woningen en bedrijven. 

Over iO
iO is een groeiend team van experts, dat diensten levert voor communicatie en digitale transformatie. Groot denkend, lokaal werkend. Vanuit strategie, creatie en content, marketing, en technologie werkt iO samen met klanten om hun merk te versterken, digitale systemen te verbeteren, en toekomstbestendig verder te groeien.

Media

Contact

Roel Van Aelst

Roel Van Aelst

Marketing & Communication Director, iO

 

 

 

Over iO

iO is een blended agency. Wij brengen talent in marketing, technologie, content, strategie en creatie samen. Met ‘experience is everything’ als overtuiging helpen we onze klanten hun doelgroep een rijke en relevante merkbeleving te bieden. Zo konden we sterke merken als Audi, Brussels Airport, Efteling, Eneco, Fiberklaar en Worldline al helpen groeien.

iO werd opgericht in 2005 en opereert lokaal en internationaal in opdracht van bedrijven, organisaties en overheden vanuit onze verschillende campussen in België, Nederland, Zweden, Denemarken en Bulgarije.