AXA kiest voor iO voor strategie marketplaces

iO gaat AXA Bike Security helpen bij de ontwikkeling van een marketplaces-strategie op het Amazon-platform

Amsterdam, 14 september — iO (Campus Amsterdam) gaat aan de slag voor AXA Bike Security. In eerste instantie gaat iO AXA helpen bij de ontwikkeling van een marketplaces-strategie op het Amazon-platform, dat zich richt op de Franse markt.

Om de Franse markt beter te leren kennen, zal in eerste instantie een uitgebreid keyword-onderzoek worden opgesteld. Op basis van de resultaten hiervan zal iO de bestaande productpagina’s van Amazon France optimaliseren. In een volgende stap wordt een AXA Brandstore gecreëerd, waarmee het AXA-merk in Frankrijk verder wordt uitgebreid. Daarnaast zal een begin worden gemaakt met de ontwikkeling van een marcomstrategie bestemd voor de Franse markt.

Ook voor de Nederlandse markt zal iO werkzaamheden voor AXA gaan verrichten. Daarbij richt AXA zich op bol.com, waarvoor iO een content-structuur zal ontwikkelen. Deze wordt geïmplementeerd op alle bestaande AXA-productpagina’s op het platform van bol.com.

De reden om voor iO te kiezen licht Daniëlle Wolfs, Marketing Manager AXA Bike Security, als volgt toe:

“In de open gesprekken, die wij met iO hebben gevoerd, kwam de brede kennis van zaken van het bureau duidelijk naar voren. Daarnaast deelt iO alle kennis, waardoor wij er zelf ook weer van leren. Kortom, we kijken uit naar een prettige samenwerking!”

 

Over AXA Bike Security
AXA Bike Security is onlosmakelijk verbonden de fietscultuur. Al meer dan 115 jaar stelt AXA Bike Security alles in het werk om fietser en fiets optimaal te beschermen. Als echte fiets-fan weet AXA Bike Security precies wat fietsers nodig hebben om veilig en vertrouwd op pad te gaan.

Over iO

iO is een groeiend team van experts, dat end-to-end diensten levert voor communicatie en digitale transformatie. Groot denkend, lokaal werkend. Vanuit strategie, creatie en content, marketing, en technologie werkt iO samen met klanten om hun merk te versterken, digitale systemen te verbeteren, en toekomstbestendig verder te groeien.


Media

AXA Bike Security
AXA Bike Security

Contact

Roel Van Aelst

Roel Van Aelst

Marketing & Communication Director, iO

Charles Borremans

Charles Borremans

Lead Communications (Campus Amsterdam), iO

 

 

 

Over iO

iO is een blended agency. Wij brengen talent in marketing, technologie, content, strategie en creatie samen. Met ‘experience is everything’ als overtuiging helpen we onze klanten hun doelgroep een rijke en relevante merkbeleving te bieden. Zo konden we sterke merken als Audi, Brussels Airport, Efteling, Eneco, Fiberklaar en Worldline al helpen groeien.

iO werd opgericht in 2005 en opereert lokaal en internationaal in opdracht van bedrijven, organisaties en overheden vanuit onze verschillende campussen in België, Nederland, Zweden, Denemarken en Bulgarije.