AkzoNobel geeft met digitale inzet van iO meer kleur aan lancering Kleur van het Jaar 2024: Sweet Embrace™

In de voorbereiding keken de digitale marketing experts van iO mee naar het optimaliseren van de campagneflows op en tussen de webpagina's, e-mail campagnes en mobiele apps.

Elk jaar verblijdt AkzoNobel de markt met hun Kleur van het Jaar lancering. Inspirerende nieuwe trendy kleurpaletten die het gevoel van een ruimte kunnen veranderen. Ook dit jaar zette iO haar schouders mee onder dit prachtige project met marketing expertise. Een hele klus, met een prachtig kleurrijk resultaat.

Michel Claassens - Global Director Digital Solutions bij AkzoNobel

"Het wereldwijd live zetten van de Kleur van het Jaar campagne is een enorm complexe klus. Met militaire precisie is de wereldwijde livegang gemanaged, waarbij het iO team de spil in het web waren in een complex en divers stakeholderlandschap met spelers en klanten verspreid over de hele wereld. Mede door als een verlengstuk van de organisatie te acteren, heeft iO een fantastische prestatie geleverd!"
De digitale campagne - Kleur van het Jaar 2024: Sweet Embrace™
De digitale campagne - Kleur van het Jaar 2024: Sweet Embrace™

Na een uitgebreide voorbereiding lanceerden AkzoNobel en iO wereldwijd de digitale campagne voor de Kleur van het Jaar: Sweet Embrace™. In de voorbereiding keken de digitale marketing experts van iO mee naar het optimaliseren van de campagneflows op en tussen de webpagina's, e-mail campagnes en mobiele apps. Uiteindelijk resulteerde dit in meer dan 300 webpages, ondersteund door 100 e-mails en 12 mobile notification campaigns van China tot Nederland tot Brazilië. Hiermee komt de Kleur van het Jaar, Sweet Embrace™, met 30 ondersteunende kleuren in 3 paletten optimaal tot zijn recht in de consumenten en professionele markt. Een stevige berg werk voor een toegewijd iO team dat in directe samenwerking met de klant voor een periode van 6 maanden hier vol voor is gegaan.

Maarten van Haperen – Digital Delivery Manager bij iO

“Ik ben trots dat onze digitale experts ook dit jaar weer samen met AkzoNobel een campagne mogelijk maken die zoveel impact heeft voor AkzoNobel. Prachtig resultaat en het blijft bijzonder om te weten dat honderdduizenden mensen wereldwijd het werk van ons team zien, chapeau!”

De verschillende touch points sluiten aan bij het gevoel wat AkzoNobel's Sweet Embrace™ oproept: een gevoel van geborgenheid die het huis kan vullen. De pastelroze tint, geïnspireerd door zachte veren en avondwolken, is perfect voor het creëren van de kalme en gastvrije ruimtes waar zo velen van ons naar hunkeren.

De e-mailcampagnes sturen gebruikers naar de online pagina's waar met beelden zichtbaar wordt hoe de kleur met verschillende paletten toegepast kan worden, en waar testers aangeschaft kunnen worden. Met de mobiele push notificaties worden gebruikers uitgenodigd gebruik te maken van AkzoNobel's Visualizer app waarmee gebruikers met verf-ideeën kunnen spelen in hun eigen huis.


Over iO

iO is een blended agency. Wij helpen klanten zoals Audi, Worldline, Brussels Airport, Efteling en Eneco om volledige merkervaringen van begin tot eind duurzaam vorm te geven en te verbeteren. Door de juiste expertise – strategie, creatie, technologie, marketing en data – slim te combineren, en actief samen te werken met onze klanten. Zo boeken we de digitale vooruitgang die klanten, gebruikers en mensen in deze tijden van een merk verwachten. 

iO (voorheen Intracto Group) werd opgericht in 2005 en opereert lokaal en internationaal in opdracht van bedrijven, organisaties en overheden in België, Nederland, Zweden, Denemarken en Bulgarije. ​​​iodigital.com

Over AkzoNobel

De merken van AkzoNobel zijn een begrip op de verfmarkt. Al meer dan 200 jaar zijn ze pionier in een wereld vol mogelijkheden voor perfecte afwerkingen. De kans is groot dat hun duurzame en innovatieve producten altijd dicht in de buurt zijn met een portfolio van toonaangevende merken - waaronder Flexa, Levis, Sikkens, Trimetal, Polyfilla en Xyladecor - die het vertrouwen genieten van klanten over de hele wereld.

Media

https://www.flexa.nl/nl/flexa-kleur-van-het-jaar-2024

Contact

Roel Van Aelst

Roel Van Aelst

Marketing & Communication Director, iO

Over iO

iO is een blended agency. Wij brengen talent in marketing, technologie, content, strategie en creatie samen. Met ‘experience is everything’ als overtuiging helpen we onze klanten hun doelgroep een rijke en relevante merkbeleving te bieden. Zo konden we sterke merken als Audi, Brussels Airport, Efteling, Eneco, Fiberklaar en Worldline al helpen groeien.

iO werd opgericht in 2005 en opereert lokaal en internationaal in opdracht van bedrijven, organisaties en overheden vanuit onze verschillende campussen in België, Nederland, Zweden, Denemarken en Bulgarije.